Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    nabbs89's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Nsw Australia
    Posts
    23

    Gp1200r Bogging On Take-off

    i was out on hte dam this weekend and noticed that it my 1200r was bogging on take off from idle, i would have to ease on the throttle a bit and it would build up a little then all of a sudden would livin up and you could go for it, once you were past the first initiall bit of bog it ran fine, jsut from idle would bog,

    i thought fuel bbut im not sure, any idea?


  2. #2

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Aus
    Posts
    8
    Check that your powervalve motor is cycling.
    Start the ski for a few seconds then kill it, listen for a servo sound, let me know

  3. #3
    Banned User
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5,049
    +1
    238
    Bad fuel , bad fuel filters, shitty plugs, gumed up carbs could all be a suspect

  4. #4
    Greenhulk Grasshopah (DRC) HallPass's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Kansas
    Posts
    5,587
    +1
    2
    is it bogging or reving really high and not really going anywhere? Could be cavitation in your pump and need a pump stuff kit... i had this happen on my first ski which brought me to this site!

    my ski if you nailed it past the no wake would go and rev real high then at like 16mph on the dash and after it would take off and be fine!

  5. #5

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Chicago,IL
    Posts
    105
    +1
    1
    I recommend you check

    *Carbs
    *PV's
    *Compression Test
    *Spark Plugs
    *Gas

    and what ever you do dont run it because i had the same problem on my ski and kept riding and it threw a rod so be careful

  6. #6
    Banned User
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5,049
    +1
    238
    i would go pulling off the carbs until you checked over every other first. how olds the gas and fuel filters? did you stablize the gas if its old? throw in a set of new plugs and fresh gas after doing a compression check. auto zone rents the tool for free

  7. #7
    nabbs89's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Nsw Australia
    Posts
    23
    its jsut bogging when you go to take off after idle, have to ease on the throttle for a little bit then it kicks its ass into gear and goes hell for lether, if i pin it WOT from idle it would almost stall.

    will check all the above as soon as i get some time, the fuel in it was only a couple of weeks old and i put another 20L in to make it a full tank for the weekend then used it and put another 40L of fresh fuel, not sure how old the fuel filter is, the carbs were done with hte rebuild in about august last year. the plugs arnt that old either i dont belive but i will throw a new set at it and see what happens.

    will also check power valve servo but i pretty certain it was working on the weekend i could hear it. but will double check.

    once you get past the bog its fine.

  8. #8
    Banned User
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5,049
    +1
    238
    sounds like you may be running lean or rich. can you show us your plugs

  9. #9
    RIVERA RACING RIVERA RACING's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    1,579
    +1
    87
    It might be your carb that are clogg I had the same problem and it was carbs.

  10. #10
    nabbs89's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Nsw Australia
    Posts
    23
    ill pull the plugs this arvo and post the pics up.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. GP1200 Bogging on take off only. Any Advice?
    By Danimal2k5 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 24
    Last Post: 05-28-2010, 01:14 AM
  2. GP1200 Bogging on take off only. Any Advice?
    By Danimal2k5 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 05-26-2010, 09:27 PM
  3. SLT 780 hesitates on take off
    By paramuir in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-08-2008, 08:57 AM
  4. Massive Cavation on Take off (Ultra 250x)
    By Scott in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 20
    Last Post: 09-06-2007, 08:49 PM
  5. 14 hours, lost 200 rpms, hesitates on take off and bad vibration
    By Chris288 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 08-13-2007, 04:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •