Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Canonsburg, PA
    Posts
    14

    97 SLTX high rpm issues

    Recently I did a carb rebuild. The skis starts fine and sounds normal, shortly after starting it the rpms start to rise and keep rising to 6000 without me touching the throttle. Did I hook up the carburetor wrong? I was pretty certain i did everything right. Compression is fine in every cylinder.The front cylinder is quite a bit hotter than the other two, is this normal? Thoughts/ideas and one liners appreciated.


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Check your throttle cable adjustment. Make sure the throttle plates close all the way against the idle stop screw. There should be some slack in it before it starts to open the throttle plates.

  3. #3
    David Drkvampire2001's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Edgerton, Wisconsin, United States
    Posts
    2,857
    +1
    30
    Make sure cable is installes correctly as well.

  4. #4
    Tony's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    North Carolina
    Posts
    1,760
    +1
    38
    Did you use new base gaskets? Check for an air leak.

  5. #5
    cheak all fuel hoses etc are tight as it could be suxing air some where.

  6. #6
    Tony's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    North Carolina
    Posts
    1,760
    +1
    38
    Check your pulse lines too.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 97 SLTX 1050 having issues.
    By jakeandspartacus in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 08-07-2012, 08:37 PM
  2. 97' 1100 STX wont rev high rpm. Sounds like cylinder not firing sputters over 30 mph
    By hooptyride in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 07-21-2010, 01:25 PM
  3. Please help, 96 GSX bogs @ high RPM, and weird electrical issue
    By Mike94ZLT1 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 08-14-2009, 11:49 PM
  4. '97 sltx 1050 only hitting 5200-5300 rpms in water
    By roscofisher11 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-05-2009, 10:50 AM
  5. Idle & WOT rpm, top speed, 97 SLTX, LOTS of???'s
    By Old Atari Nut in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 07-16-2008, 01:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •