Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    seffner fl
    Posts
    68
    +1
    3

    06 rxp not up to speed

    ive got an 06 rxp with 42 hours on it, new valves and s/c washer replaced. its turning 8200 rpm, but im only getting 60-63 on the speedo and max speed on gps was 58. whats going on with my ski. i know it should be a good bit faster.


  2. #2
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Have you checked the impeller and wear ring....???
    Sounds like your motor is doing what its suppose to.

  3. #3
    Itz javi's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Miami, FL
    Posts
    185
    +1
    6
    If engine is at 8200 it seems ok I would also check the impeller and the pump for damage.

  4. #4
    imp0ster's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Palm Harbor, FL
    Posts
    5,037
    +1
    672
    cavitation

  5. #5

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    seffner fl
    Posts
    68
    +1
    3
    so yea i pulled the pump. definitely needs a new wear ring which i already picked up. also needs a prop its pretty dinged up, just trying to find a deal on one.

  6. #6
    imp0ster's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Palm Harbor, FL
    Posts
    5,037
    +1
    672
    Quote Originally Posted by joeytoad83 View Post
    so yea i pulled the pump. definitely needs a new wear ring which i already picked up. also needs a prop its pretty dinged up, just trying to find a deal on one.
    I have a untouched 14/19r somewhere(probably storage) or I have my 14/19 +4.5 I'm going to return to factory as soon as I pick up my 15/20 sometime soon.

  7. #7

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    seffner fl
    Posts
    68
    +1
    3
    Quote Originally Posted by imp0ster View Post
    I have a untouched 14/19r somewhere(probably storage) or I have my 14/19 +4.5 I'm going to return to factory as soon as I pick up my 15/20 sometime soon.
    what would you want for the 14/19?

  8. #8
    imp0ster's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Palm Harbor, FL
    Posts
    5,037
    +1
    672
    $180 shipped. I think i removed it at about 10hrs and put it away in case I destroyed my current one while repitching

  9. #9

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    seffner fl
    Posts
    68
    +1
    3
    you're fairly close to me, what do you want if i meet you and pick it up.

  10. #10
    ADAMBOMB's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sunrise,Florida
    Posts
    4,723
    +1
    196
    Who changed the washers?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 06 Stx 15f not up to full speed?
    By Frankdees in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 4
    Last Post: 09-26-2012, 08:16 PM
  2. 95 Yamaha 1100 Triple not getting up to speed - only does 42 MPH.
    By Gobucks2269 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 04-27-2011, 08:08 PM
  3. Getting sho/fzr/fzs up to speed!
    By 2fast4u in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 34
    Last Post: 01-18-2010, 11:22 AM
  4. 03 Stg 2 not getting to Speed
    By flyboy in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 22
    Last Post: 07-03-2007, 09:40 PM
  5. 2003 GTX SC not getting up to Speed Or RPMs ! Help !
    By RXPBeast in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2006, 09:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •