Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    San Jose
    Posts
    50

    Sudden self acceleration - 2012 300X needs help

    My Ultra 300X currently has 16 hrs. I noticed that it accelerated by itself several times for about 2 seconds each time after I fully released the throttle control. It wasn't very fast but caused me to concern. Did anyone experience anything similar? Please show me how to correct the problem. Thanks. Vincent

    ps: warranty expired a few days ago.


  2. #2
    brisyl's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Brunswick, Canada
    Posts
    681
    +1
    59
    at a certain speed if you let go the throttle and turn the handlebar, the engine is gonna speed so you can steer, it's design that way if that's what you mean.
    Quote Originally Posted by Vincent View Post
    My Ultra 300X currently has 16 hrs. I noticed that it accelerated by itself several times for about 2 seconds each time after I fully released the throttle control. It wasn't very fast but caused me to concern. Did anyone experience anything similar? Please show me how to correct the problem. Thanks. Vincent

    ps: warranty expired a few days ago.

  3. #3
    benjahw benjahw's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Naples, Fl
    Posts
    467
    +1
    30
    When decelerating and turning the bars left or right it will automatically rev the engine a bit as a safety device to aid in steering when there isn't any prop spin

  4. #4

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    San Jose
    Posts
    50
    Thank you.... now I can feel much better. V

  5. #5
    KawiMike's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Pierre Part, La
    Posts
    356
    +1
    17
    Quote Originally Posted by Vincent View Post
    Thank you.... now I can feel much better. V
    You can always unplug that safety feature. Just trace the wire from the KSS (the sensor on the steering system, and find where it plugs in near the ecu and unplug it. The first thing I did when I got my ski was unplug it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dealer can't fix my 300x. Need help!
    By DoubleTap in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 48
    Last Post: 10-01-2013, 02:16 PM
  2. 300x jet pump inspection (need help)
    By ange5583 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 02-21-2012, 07:07 PM
  3. 300x Power Filter -- Need Help/Advice!!
    By pgh300x in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 10-23-2011, 06:37 PM
  4. newby here with a gp800 and a sudden prob need help
    By silvercrxsir in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 09-21-2011, 08:46 PM
  5. need help with some accelerator issues.
    By davidosmith in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 06-24-2011, 12:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •