Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 42
  1. #1

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    230

    Help, 1996 Polaris sltx 1050, leaking fuel and oil out exhaust!!!!

    My Polaris had hesitation at slow speeds. I took the carbs apart and just cleaned them. I put it back together and it idled a little lower, around 1800. So, tonight i turned the idle up to around 3000. It idles great. After i finish, I raised up the trailer to let any water inside out and i noticed a puddle of oil and fuel. I cranked it up again and it seemed to drip again but not a much. It doesnt have a visible leak inside and idles great. Any idea?


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Check the hose between the pipe and water box

  3. #3

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    230
    Check it? I took apart and cleaned the carbs, could the diaphrams in the carbs do this? It seems to be mainly oil. My first time dealing with a carb with oil pump, guess it's an oil pump
    Quote Originally Posted by BryanP View Post
    Check the hose between the pipe and water box

  4. #4
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Where was the puddle of oil and fuel? If there is any oil in the hull, it will be seen when you pull the drain plugs and drain out the hull.

  5. #5

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    230
    Quote Originally Posted by BryanP View Post
    Where was the puddle of oil and fuel? If there is any oil in the hull, it will be seen when you pull the drain plugs and drain out the hull.
    Inside the hull was clean, it was for sure coming from the exhuast. I guess it was oil and gas, just look very dark and oily on the dirt.

  6. #6
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Probably just oil and soot from the exhaust

  7. #7

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    230
    Quote Originally Posted by BryanP View Post
    Probably just oil and soot from the exhaust
    It never has done it before i messed with the carbs. I normally raise it up like this to make sure no water got on side rails.

  8. #8
    David Drkvampire2001's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Edgerton, Wisconsin, United States
    Posts
    2,857
    +1
    30
    Quote Originally Posted by jasonmd13 View Post
    It never has done it before i messed with the carbs. I normally raise it up like this to make sure no water got on side rails.
    If you where to take waterbox out of ski you would dump a good ammount of water and oil (soot ) out of it. There is always some in it. Hence waterbox. I dont think its anything to worry about.

  9. #9

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    230
    Quote Originally Posted by Drkvampire2001 View Post
    If you where to take waterbox out of ski you would dump a good ammount of water and oil (soot ) out of it. There is always some in it. Hence waterbox. I dont think its anything to worry about.
    Thanks Drkvampire, scared me, not sure if i cured my problem of lag. The carbs were pretty clean, but never had oily mixture run out of exhaust. That would make since, that it was more oily than gasy. I hope it cures it, if not, I will have to call watcon and order a rebuild kit.

  10. #10
    Sooo...how much for the 780? stimpsonjcat's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Georgia - Lake Lanier - near 6TH
    Posts
    853
    +1
    19
    If you didn't have a rebuild kit, what did you do in the carbs?

Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help, Cleaning the carbs on a 1996 Polaris sltx 1050
    By jasonmd13 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 04-28-2013, 02:30 PM
  2. 1996 Polaris SLTX 1050 Problems
    By an32088 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 06-15-2012, 02:31 AM
  3. 1996 polaris sltx 1050 runs bad after 10 minutes if hard riding
    By gvnitup in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-25-2010, 09:52 AM
  4. 1996 Polaris sltx 1050 problem
    By John0227 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2010, 02:39 PM
  5. 1996 Polaris sltx 1050
    By diggerbug777 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-02-2008, 10:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •