Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    jeffyp06's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    lake st clair, mi
    Posts
    93

    2012 px engine code help

    i just installed a free flow exhaust and took it out to ride today when all the sudden the engine check light came on with error code p0127 which i read on here was something with the air intake temperature. it only seemed to throw the code when i went wot. when cruising around it seemed to be fine but the second i went wot it would throw the code and drop me to 6k rpms. so my question is does this seem like more a faulty sensor or what? and would a free flow exhaust void the warranty? and is there anything i can check before i decide to drop it off to the dealer? i had it out just last week and had no issues prior to free flow exhaust.


  2. #2
    boost junkie skidoochris's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Davison, Mi
    Posts
    4,494
    +1
    476
    is the IC getting good flow of water?

  3. #3
    jeffyp06's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    lake st clair, mi
    Posts
    93
    i would have no idea.... id have to guess so seeing as i didnt touch the cooling lines and there wasnt an issue before....

  4. #4
    jeffyp06's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    lake st clair, mi
    Posts
    93
    i had it out last tuesday no issues at all. put the free flow exhaust on sunday. went riding today and this thats what happened.....

  5. #5
    waseemyah's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    U.A.E Dubai
    Posts
    166
    disconnect the sensor and clean it and try again it might work.

  6. #6
    jeffyp06's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    lake st clair, mi
    Posts
    93
    for the guys who posted with the same thing and finding out it was the sensor. did it only happen at wot but while cruising it never really seemed to throw the code???

  7. #7
    jeffyp06's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    lake st clair, mi
    Posts
    93
    anyone?

  8. #8

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    italia
    Posts
    21
    jeffy,
    sorry but if you take away the key and put what happens
    immediately goes into protection

  9. #9
    I had the same Problem at Sunday with my RXPX 2012 Model. Error P0127. I ride also the Free Flow Kit since 10 HR - No Problem, but i have the Riva GENIII Intercooler... i think there is the Problem...i change yesterday to the OEm Intercooler..i will test it now.

    I read the ski out with the candoo...Error P0127 = Intercooler System Fault.... !

  10. #10

    Join Date
    May 2010
    Location
    Jax,FL
    Posts
    3,440
    +1
    652
    Quote Originally Posted by RXP-X 2011 View Post
    I had the same Problem at Sunday with my RXPX 2012 Model. Error P0127. I ride also the Free Flow Kit since 10 HR - No Problem, but i have the Riva GENIII Intercooler... i think there is the Problem...i change yesterday to the OEm Intercooler..i will test it now.

    I read the ski out with the candoo...Error P0127 = Intercooler System Fault.... !
    I have both free flow and gen3...no issues so far. Only sensor in that area is the temp sensor in the water box exit pipe where you connected the free flow pipe. Also make sure you didn't kink the hose to badly going to the ic. I noticed on my install that one of the cooling hose has to bend sharper than I would like because of the larger width of the gen3 compared to stock.

    im wondering if your intake temp is to high because of poor cooling? If you have can doo, you can reset the ecu. Also there is monitoring on the candoo. Can't remember if it shows intake temp.


    Good info here

    http://www.greenhulk.net/forums/showthread.php?t=199989

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2008 GTI SE 155 P0326 Check Engine Code - HELP!!
    By aaronk227 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 04-11-2014, 02:20 AM
  2. code help please 2012 rxtx as260
    By monsoonmadness in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 08-03-2013, 12:02 PM
  3. 2006 Gp1300R engine code 15 help
    By gregss1270 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 05-21-2013, 10:44 PM
  4. Please help with my 2002 Polaris Virage TXi check engine code
    By Dan416 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-25-2011, 05:08 PM
  5. Check engine light! Not pulling a code... HELP!!
    By Venator in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 12-10-2006, 07:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •