Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Paul2005GPR's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Northern Illinois
    Posts
    704
    +1
    42

    '94 650 spark issue

    Got a '94 xp with a 650... Won't run, seems to have no spark.. Unthread the plug boots from the wires and can get the spark to jump a 1/4 inch gap.. Put brand new boots on and new spark plugs, no spark across the plug gap... What am I missing???


  2. #2

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    blue springs , mo
    Posts
    141

    spark

    Quote Originally Posted by Paul2005GPR View Post
    Got a '94 xp with a 650... Won't run, seems to have no spark.. Unthread the plug boots from the wires and can get the spark to jump a 1/4 inch gap.. Put brand new boots on and new spark plugs, no spark across the plug gap... What am I missing???
    try cutting the lead wires so you get better contact with the new caps, make sure you install them so they make good contact with lead wires

  3. #3
    Paul2005GPR's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Northern Illinois
    Posts
    704
    +1
    42
    Did that already.....gonna clean where the wires go into the coil and see what happens..

  4. #4
    Myself's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    North Central Arkansas
    Posts
    2,771
    +1
    129
    Could very well be a weak coil or stator. Ohm them out, your looking for ohm readings way out of spec. Also where it grounds in the electrical box could be corroded or rusty.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 94 xp650 no spark issue
    By xp650 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 10
    Last Post: 10-12-2012, 06:03 PM
  2. 94 sl 650 starting issues
    By inthewater in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 1
    Last Post: 07-02-2012, 05:49 PM
  3. 94 Polaris SL 650 Spark issue
    By james5 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 07-04-2011, 01:45 PM
  4. 1994 Polaris SL 650 Spark issue
    By james5 in forum Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-03-2011, 11:31 AM
  5. oil pump issues 94 650 sl
    By guitar jeff in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 3
    Last Post: 05-16-2010, 07:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •