Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Sweden
    Posts
    52

    Cant get more then 8psi of boost...

    I really dont know what to do

    I have an ET low boost wheel (12psi) and an E1 (16psi)

    After the internal build I was just breaking in the engine, after 5h I switched to the ET wheel and could se 12psi all day long but when I put the E1 wheel on I cant get more then 8psi, put the ET back on and same thing there 8psi.
    I have pressure tested the engine with intercooler and all and its ok, Have also checked the compression and its between 130-140psi on all 4cyl. Have also tried an extra sc housing.
    My quess is that the brand new 2013 clutch has gone bad and cant hold it when the boost reaches 8psi.

    What do you think? Please help


  2. #2
    Sounds like a boost leak. I would double check all the hose clamps. Good Luck!

  3. #3

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Sweden
    Posts
    52
    pressure tested up to 25psi and all is ok :/

  4. #4
    r33pwrd's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sammamish Washington
    Posts
    4,216
    +1
    360
    How does it feel power wise?

  5. #5

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Sweden
    Posts
    52
    Quote Originally Posted by r33pwrd View Post
    How does it feel power wise?
    Like it should, very strong holeshot but cant get it over 7800rpm on top and the E1 should have 16psi at 8000rpm

  6. #6
    using a reflash ?

  7. #7
    Leendert's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Fort Lauderdale, Florida, United States
    Posts
    918
    +1
    73
    How did you pressure test?
    Because sometimes the bracket that holds the throttle body to the intake manifold fails!

  8. +1 by:


  9. #8
    64physhy's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Weatherford, TX
    Posts
    1,725
    +1
    168
    Do you have a reflash? If not, that's your problem.

  10. #9
    @JC's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    The Peoples Republic of Minnesota
    Posts
    1,862
    +1
    994
    Quote Originally Posted by 64physhy View Post
    Do you have a reflash? If not, that's your problem.
    Think he's got an Athena...

  11. #10
    64physhy's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Weatherford, TX
    Posts
    1,725
    +1
    168
    NM. Looked at his profile, says he's running a Motec

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Getting more RPM out of a Solas 15/20
    By Chupacobra in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 04-12-2016, 05:33 PM
  2. Getting more mph out of a '94 gtx?
    By Rrose in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 05-31-2015, 08:49 AM
  3. Getting more launch out of the water
    By buzurk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 02-18-2014, 05:26 AM
  4. Getting more performance out of a GTI 130
    By grabber blue gt in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 07-23-2013, 05:51 PM
  5. 2007 Kawasaki 250x cant get more then 6000rpm
    By Quso in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 07-02-2012, 05:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •