Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    oil sending unit code after oil change, help!

    i Took my gts 130 out About A Mile No Problems. Sat For AWhile, And Went Out Again, After Going Wot For A Couple SeConds It Throws An Oil Sending Unit Code At Top Speed.....And P1505....Can't Find That One.... And Goes Away If I Stop And Go 30 To 40*. i*Check The Oil Level And Its Very High. Could This Cause Those Faults? It Runs Perfect.

    Sorry This Is From My Phone


  2. #2
    Nothin' better than Doo'in it! BigDaddyRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    9,202
    +1
    673
    Is your ski upside down?

    Click image for larger version. 

Name:	1.jpg 
Views:	52 
Size:	25.6 KB 
ID:	302240


  3. #3
    Lol No.The Whole Way Home I Gave Her WOT And Nothing. I Think I Just Need To Take Some Oil Out .... I Still Haven't Found Anything On The P1505 Code Tho

  4. #4
    Nothin' better than Doo'in it! BigDaddyRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    9,202
    +1
    673
    Quote Originally Posted by ryanr623 View Post
    I Still Haven't Found Anything On The P1505 Code Tho
    That fault code description is posted above.... that's from a 12 factory manual.

    Very high oil level could affect the TOPS system maybe... not sure???

  5. #5
    Adrenaline Junkie's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Tempe, Arizona
    Posts
    167
    +1
    2
    I would start with checking the sensor connection and the wire that runs to the ECU. You may have unplugged it. If you changed the oil filter, it's right by there on the other side of the cooling hose I think.

  6. #6
    Madzooki's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Corpus Christi, Texas
    Posts
    132
    +1
    2
    I would adjust the oil level if it is way over full. Suck some oil out of the engine. Start there and see what it does.

    Paul

  7. #7
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Check it correctly.
    Warm it up very good and then idle for 20+ seconds then check.
    Should be around 1/2 way between the marks.

  8. #8
    Quote Originally Posted by wotxxxsd View Post
    Check it correctly.
    Warm it up very good and then idle for 20+ seconds then check.
    Should be around 1/2 way between the marks.
    Its easily the length of the marks above the top mark. If that makes sense. I'm going to suck some oil out, im sure thats what is throwing the code. It's just weird because i did some WOT runs on the way back in and no codes. I guess the pressure might be just high enough to throw the code every once in a while.

    As far as the p1505 sensor code, i probably did knock her loose when changing the filter, the wrench slipped off when trying to undo the star bolt on top (it was TIGHT from the factory) and i hit something hard enough to bruise my hand, i was too busy cussing and getting mad to think that i might have knocked something loose.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 05 rxt wont idle after oil change "HELP"
    By jfoley in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-12-2012, 07:25 PM
  2. oil change help
    By shui in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-22-2012, 09:09 AM
  3. regular oil changes help sc life????? myth ??
    By MR MAC in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 05-02-2011, 03:24 PM
  4. Oil change help!!
    By rlovebk in forum Honda How To & FAQs
    Replies: 10
    Last Post: 09-24-2010, 07:47 PM
  5. Oil change help
    By mongo in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 04-06-2009, 07:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •