Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Gtx speed issue

  1. #1
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2

    Gtx speed issue

    I have a 2003 gtx 155hp vans wake edition and can only get it up to 148 mph? My rpms at full throttle are 7300 rpm Should go at least 55 mph? After pulling it out of the water I found a small 1 inch by 1 inch rock stuck in the Venturi. Also a small scallop shell stuck in the Venturi. Could this of affected the speed? Also I've noticed white smoke when on idle, I never really noticed it before but now I'm looking into everything because of the speed issue. So is that normal? Compression is good on the engine. Any help would be much appreciated as I am new to sea doos.


  2. #2
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    6,530
    +1
    1,281
    ANY blockage of the jet pump/ intake grate is going to effect top speed.

    I'd pull the pump and inspect, that rock you found went thru the pump and perhaps dinged the prop or tore a groove in the wear ring

    Oh yeah..dump your friends fat sister..yanno..the roller derby 2nd guard...she'll certainly limit your top speed.

    how much white smoke are you getting?..coolant bottle look ok?

  3. +1 by:


  4. #3
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2
    Quote Originally Posted by nmpeter View Post
    ANY blockage of the jet pump/ intake grate is going to effect top speed.

    I'd pull the pump and inspect, that rock you found went thru the pump and perhaps dinged the prop or tore a groove in the wear ring

    Oh yeah..dump your friends fat sister..yanno..the roller derby 2nd guard...she'll certainly limit your top speed.

    how much white smoke are you getting?..coolant bottle look ok?
    I'll check the pump for sure and drop the fat chicks lol. The coolent level hasn't changed and appears ok (no water or oil)

  5. #4
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2
    Quote Originally Posted by nmpeter View Post
    ANY blockage of the jet pump/ intake grate is going to effect top speed.

    I'd pull the pump and inspect, that rock you found went thru the pump and perhaps dinged the prop or tore a groove in the wear ring

    Oh yeah..dump your friends fat sister..yanno..the roller derby 2nd guard...she'll certainly limit your top speed.

    how much white smoke are you getting?..coolant bottle look ok?
    I'm not getting a ton of white smoke just a bit around the back, the smoke rises a couple feet that's it. Sprry hard to explain how much smoke I'm getting. Doesn't have a strong smell like my 2 stroke snowmobile.

  6. #5
    Tbranella's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Galloway Twp. NJ
    Posts
    571
    +1
    71
    white smoke is an indication that you may be burning coolant.... possibly a blown head gasket.

  7. #6
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2
    Violent hasn't been going any lower and my compression would be bad if I had a bad head gasket no?

  8. #7
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2
    Coolent not violent* stupid iPhone

  9. #8
    Tbranella's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Galloway Twp. NJ
    Posts
    571
    +1
    71
    true... but white smoke can only be one thing... unless you have a leak in the intercooler?

  10. #9
    The Rooster's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    S.E. Louisiana - Ponchatoula
    Posts
    912
    +1
    169
    Quote Originally Posted by Tbranella View Post
    true... but white smoke can only be one thing... unless you have a leak in the intercooler?
    No intercooler on the 155, but like Pete said, probably needs a new wear ring & truing of the prop. Changed the plugs lately ?

  11. #10
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2
    Quote Originally Posted by The Rooster View Post
    Quote Originally Posted by Tbranella View Post
    true... but white smoke can only be one thing... unless you have a leak in the intercooler?
    No intercooler on the 155, but like Pete said, probably needs a new wear ring & truing of the prop. Changed the plugs lately ?
    Yes I've changed the plugs. Could the smoke be steam? Cause the exhaust is cooled by steam water right? Inter cooler is only for the super charger right?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 11-24-2015, 09:26 PM
  2. gtx di issues
    By fishnut in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 4
    Last Post: 06-15-2009, 08:58 PM
  3. 02 GTX Driveline Issue
    By thompsdw in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-08-2008, 10:06 AM
  4. gtx ltd issue that needs resolvin
    By dothedew in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 04-02-2008, 11:27 PM
  5. gtx speeds
    By swamp rat760 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 08-11-2005, 09:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •