Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    2010 ultra 260x speedo problem

    It goes up to about 20-25 then drops back to 10 or so as the ski accelerates. Any ideas?


  2. #2
    The wheel spins free. Funny it worked last year and the first time out this year it does this.

  3. #3
    brisyl's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Brunswick, Canada
    Posts
    681
    +1
    59
    If your sure it run freely, it can be the sensor itself that is failing.

  4. #4
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    sure you haven't knocked it up too high try lowering it and setting the height as per the manual

  5. #5
    It seems to be in the same spot. What's the proper height?

  6. #6
    brisyl's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Brunswick, Canada
    Posts
    681
    +1
    59
    Start your ski and get a buddy to shoot directly on the speedo wheel with the garden hose to make it spin and watch the speedometer, it should rise pretty much, be sure to spin the wheel in the right direction.

    Don't let the engine run for more then 20 to 30 sec without being plug on water.

    Note: practice to spin the wheel properlly before starting the engine, it will save running time without water.

  7. #7
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    just use compressed air

  8. #8
    Quote Originally Posted by nicjak View Post
    sure you haven't knocked it up too high try lowering it and setting the height as per the manual

    I must be retarded. Where the heck is the speedo wheel located?

  9. #9
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    wow go to the rear of the ski get on your knees now look real hard at the rear of the ski look at the black rectangular looking box on the left now touch it, it should have a wheel in the bottom of it failing that go to the oe parts finder ontop of this page and search it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2010 ultra 260x problems
    By Kawasaki10 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 07-31-2013, 10:40 PM
  2. 2010 ultra 260x fouling out plugs fast
    By Kawasaki10 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-12-2012, 08:34 PM
  3. 2010 Ultra 260x
    By 4 Paws in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 06-20-2012, 12:46 PM
  4. 2010 ultra 260x help.
    By ModularJunk in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 05-29-2012, 01:31 AM
  5. Ultra 250x Speedo Problems
    By UltraRider314 in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 3
    Last Post: 07-28-2007, 07:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •