Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    SANDEC1's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Acworth, GA- Lake Allatoona
    Posts
    2

    2001 GP1200R won't run longer than 4 seconds..

    And that's with a quick squirt of mixed gas in the cylinders. I have replaced fuel, bypassed fuel switch with reserve fuel line, removed and checked sending unit flap(wasn't one), and removed exhaust to look inside carbs. They look clean without taking them apart. I think the accel pump is working and the power valves seem to cycle normally after shutoff. It will scream at first start up, with much white smoke. I have read many many forums and tried everything suggested except carb rebuild. Is there anything else I can check ?

    Two trips ago (last year) it would rev up and stumble then rev up again and stumble again. The last time I was on the water, it revved up a little, and then would barely idle back to the ramp. I have checked compression and they are all very close. But it seems to not be getting fuel. I have read about filters in the carbs getting clogged up... Do the filters come in the rebuild kits? I am stumped. And the ski has the D-plate / Converter removal. But hasn't run right since. I have taken it to Yamaha dealer and was told nothing was wrong. I need an experienced mechanic's advice if at all possible.. Or anyone else got an idea? Thanks


  2. #2
    RIVERA RACING RIVERA RACING's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    1,579
    +1
    87
    Rebuild your carbs.....

  3. #3
    leejax01's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Jacksonville
    Posts
    1,161
    +1
    98
    What's your compression reading?

  4. #4
    SANDEC1's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Acworth, GA- Lake Allatoona
    Posts
    2
    I don't remember exactly, but they were around 125 +- and all within 5 of each other. I think the carbs are gunked up. Thanks Rivera Racing.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2001 GP1200R Running then bogging down and dying?
    By Emig5m in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 22
    Last Post: 10-03-2010, 07:48 PM
  2. 2001 Genisis, No spark, and bilge pump won't run.
    By mrnmrsh in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-31-2010, 12:23 AM
  3. FS F/S: Complete 2001 GP1200R. Does not run.
    By GP1300R in forum Yamaha 2 Stroke Skis
    Replies: 2
    Last Post: 07-08-2010, 03:42 PM
  4. 2001 GTS - Won't start after being run...
    By Curtis J in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 9
    Last Post: 04-12-2010, 11:19 AM
  5. 2001 GP1200R Not Running Good... Help!
    By stepjl in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 42
    Last Post: 09-30-2007, 06:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •