Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Lake Forest IL
    Posts
    1

    1995 750 SLT, no spark

    Just jointed the group today, my first post. I have a 95 750 SLT with the exact same issue as vos8869. NO SPARK. All the ohm tests are similar except my Exciter coil measures a little low at 435 ohms. Otherwise all similar numbers. Had intermittent spark then lost it after long term storage. Just tried removing BLK/Y lead from board and isolating the lead. The result did not give spark.

    Not sure if the 3 CDI boxes are any good. Hope we find the root cause quickly. I was wondering if the permanent magnets in the flywheel are weak or losing strength with age.


  2. #2
    BlueFishCrisis's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Medina, Ohio, United States
    Posts
    4,988
    +1
    140
    Quote Originally Posted by Bgrutza View Post
    Just jointed the group today, my first post. I have a 95 750 SLT with the exact same issue as vos8869. NO SPARK. All the ohm tests are similar except my Exciter coil measures a little low at 435 ohms. Otherwise all similar numbers. Had intermittent spark then lost it after long term storage. Just tried removing BLK/Y lead from board and isolating the lead. The result did not give spark.

    Not sure if the 3 CDI boxes are any good. Hope we find the root cause quickly. I was wondering if the permanent magnets in the flywheel are weak or losing strength with age.
    Welcome to the Hulk! Go ahead and start your own thread so we can keep these two users separate and give you the advice you need. Please take time to read through the information on this resource: Http://PolarisPWCknowledge.shorturl.com

  3. #3
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,591
    +1
    1,275
    Welcome

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1995 750 sl no spark
    By flash-1295 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-11-2011, 11:12 AM
  2. Fair asking price for 1995 750 SLT
    By falcon in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 03-11-2009, 08:22 PM
  3. 1994 Kawasaki 750 xi no spark
    By fbsmith in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 03-29-2008, 09:02 PM
  4. 750 slt no spark ran fine how to check ign
    By hydro in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 05-15-2007, 10:09 PM
  5. just bought 1995 750 SLT
    By falcon in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 9
    Last Post: 03-02-2007, 08:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •