Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Aurora Ontario Canada
    Posts
    360
    +1
    6

    05 rxp starting issue

    My ski has done this to me before, modded and stock never figured it out but did it again last night.

    Brand new fully charged battery makes no difference.

    put the key on hit the start it cranks 1/2 a second to one second acts like it fires. Shows 350 rpm on the dash then the starter quits cranking but you can still hear the starter whine if you hold the button but its not engaged with the flywheel. Takes 20 or so tries to get it to finally crank and stay cranking usually the ski is flooded by now as well. Once it finally cranks and stays cranking it will run and runs perfect. "Sometimes" the solonoid will just click and no crank as well.


  2. #2
    usamps's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    fayetteville, nc
    Posts
    84
    +1
    1
    i am not sure whats going on with your ski. i willl tell you the solenoid is notorius for failing on these skis. i bought one off ebay, it should be here shortly. It was only 21 with free shipping. look it up and order one for sure. Even if its not your problem now, it will be one day.

  3. #3
    SELF27's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Austin, TX
    Posts
    202
    +1
    16
    X2
    I would start with solenoid also. Real common issue, especially if the brown ones. Seadoo just superceeded part again.

  4. #4

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Aurora Ontario Canada
    Posts
    360
    +1
    6
    Mine is original old brown one. Ill get a new one.

  5. #5
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Don't get it from eBay.
    Pay the $40 for a new 1.

    You'll be glad you did.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 05 rxp starting issue
    By usamps in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 03-31-2013, 10:49 PM
  2. Seadoo 05 rxp overheating issues
    By micka in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 02-24-2010, 09:19 PM
  3. 05 RXT starting issues
    By Small Paul in forum 4-Tec Performance
    Replies: 18
    Last Post: 09-28-2009, 12:05 AM
  4. 05 rxp starting issue
    By allairch in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 08-13-2009, 08:28 AM
  5. 05 RXP Starting problems
    By Cody Townsend in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 05-09-2006, 05:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •