Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    SHIFT's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    178

    cavitation??? help !!

    hey, i took my ski out today and i think what i experienced was "cavitation". I just got it back after supercharger bearing failure, all repaired and replaced by the dealer.. and i noticed 2 things.. 1) if i accelerate more than half throttle from a stop or give it more at slow speeds i get the feeling hat its "wheels spinning", and 2) it had about 15L of water in it after i rode it and it was a very dry ride.. usually there is like 100mL of water coming out of the bungs and i have never had more than that.. are they related??? it never used to be like this..
    please help, this thing has been alot of trouble to me latly


  2. #2
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Sounds like your carbon seal may be leaking, or you could have bad engine mounts, causing it to leak.

  3. #3
    SHIFT's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    178
    ok thanks alot!

    could i test that any way?? filling the hull up with water??

  4. #4
    SHIFT's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    178
    sorry for the double post.. just ignore the last one,
    im pretty convinced its engine allignment (after doing some searches) as it was taken out just last week.. all i need to know is that would it damage anything if i continue to run it? 7 more hours and it goes back to the dealer (far away), i dont want to be making the trip twice

  5. #5
    buddydoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    houma
    Posts
    958
    +1
    9
    What about your pump assembly,does the impeller have any play in it inside the wear ring.My 04 RXP had this problem at 165 hours.

  6. #6
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Quote Originally Posted by SHIFT View Post
    ok thanks alot!

    could i test that any way?? filling the hull up with water??

    Yes , you could tilt the boat back , and fill it up till it just covers the pump tunnel with the plugs in, then look for any leaks. If you have any leaks it should show up, unless the engine mounts are bad, and the seal leaks under acceleration.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FZS Cavitation help
    By afc in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 02-17-2010, 08:47 PM
  2. Cavitation??......Help!!!!!
    By Rip'nTear SHO in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 12-20-2008, 04:42 AM
  3. Cavitation help
    By douglasb76 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 11-05-2008, 08:06 PM
  4. cavitation!!!! HELP!!
    By CarFanatic in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 08-04-2006, 08:44 AM
  5. Cavitation help
    By mattpm07 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 05-05-2006, 01:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •