Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    baird, tx
    Posts
    22

    1995 polaris slt 750

    Ok this morning picked up my ski from the mechanic, starts runs good out of water. put the ski in the water and only went about 5 mph then started sinking barly got it back on the trailer. water coming in from the shaft I guess that what it looks like. then box on top of the battery started smoking I pulled the battery off and looks like a black wire from that box is fried. now what. and why would the ski only go 5 mph


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,572
    +1
    1,272
    The plastic cover for the battery was missing, I expect. That would allow the metal electrical box shell to short agains the battery posts.

    Burned up the stator wires. Typically that means the stator needs to be replaced or repaired. And THAT means the flywheel needs to be removed to get at the stator.

    See my signature links for some useful info.

    Sounds like your machine was not really ready for the water!

  3. #3

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    baird, tx
    Posts
    22
    no guess not. I pulled of the bottom grate and seen that the shaft seal is missing since I can see into the hul. hopefully not hard to fix. I took the metal electrical box apart and replaced the ground wire that fried and the ski started but now it bogs and dies. still not sure why the ski would only go like 5 mph. I checked the compression it is 150/150/140. any help would be great

  4. #4
    BlueFishCrisis's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Medina, Ohio, United States
    Posts
    4,988
    +1
    140
    Stock compression on your ski is around 120. Either your gauge has issues, or you have a modified ski. How about some pics???

  5. #5

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    baird, tx
    Posts
    22
    I will get some pics in the morning. what do you want pics of. besides the ones of the drive shaft I think im missing some stuff when I look down at the drive shaft all I see is the shaft and if I read the repair pic right just a housing asm bearing nothing else. some one told me to ensure my hose clamps were tight in a text message and I looked and no clamps at all. ok going to bed will gets pics tomorrow

  6. #6

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    baird, tx
    Posts
    22
    Click image for larger version. 

Name:	20130630_074959.jpg 
Views:	75 
Size:	128.4 KB 
ID:	305326Click image for larger version. 

Name:	20130630_075015 (1).jpg 
Views:	82 
Size:	125.0 KB 
ID:	305327Click image for larger version. 

Name:	20130630_075034.jpg 
Views:	83 
Size:	105.1 KB 
ID:	305328
    if you look at the picture of the shaft looks like im missing some stuff. but I do not know what im missing and what it is called. I rechecked the compression with the throttal wide open and im getting 120/120/120/. and all spark plugs are sparking pretty good. maybe I need to rebuild the carbs. can anyone give me a good site to buy parts. I need the carb kits the shaft seals and a throttal lever mine broke.

    Thanks

  7. #7
    I'm no expert but looks like part of your shaft seal is missing..

  8. #8
    BlueFishCrisis's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Medina, Ohio, United States
    Posts
    4,988
    +1
    140
    I have the hose that connects the thru hull seal to the hull, the clamps, and a throttle lever for you, PM me if interested. I would suggest you www.watcon.com for the carb kits.

  9. #9
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,572
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by BlueFishCrisis View Post
    I have the hose that connects the thru hull seal to the hull, the clamps, and a throttle lever for you, PM me if interested. I would suggest you www.watcon.com for the carb kits.
    Also missing is the coupler cover.

    Battery cover?

    Flame arrestor cover?

    Correct size battery?

  10. #10

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    baird, tx
    Posts
    22
    I just bought a new battery, yes I need the battery cover, where does the flame arrestor cover go. and couper cover.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Parting out Whole 1995 Polaris SLT 750
    By cubsfan2516 in forum Polaris Classifieds
    Replies: 34
    Last Post: 04-11-2013, 06:15 PM
  2. FS 1995 polaris slt 750- parts
    By Marineking in forum Polaris Classifieds
    Replies: 20
    Last Post: 03-31-2011, 02:58 PM
  3. 1995 polaris slt 750 PWC - $399 (sylmar)
    By 750sl in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-05-2010, 11:58 PM
  4. 1995 polaris slt 750
    By Daveb in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 55
    Last Post: 07-09-2009, 10:24 AM
  5. 1995 polaris slt 750 motor for sale - $650
    By cubsfan2516 in forum Polaris Classifieds
    Replies: 44
    Last Post: 06-14-2009, 08:17 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •