Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    '99 sltx 1050 problem...need help

    Ok I'm stumped...1050 starts and idles great...initial acceleration good...after a couple of minutes running rpms start drop...starts to stumble...feels like a cylinder is dropping out...I'm pretty sure that's what happening...pulled plugs, #1 and #3 looked normal #2 very wet but when shorted it out I got spark...I have replaced all fuel lines cleaned the filter and disassembled and cleaned the carbs...I guess I'm flooding out the cylinder or losing spark...I can let it idle and then it will accelerate ok but drops out again...seems to get worse the longer I am running....good compression on all three cylinders...any ideas...thanks.....


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Original or updated ignition?

  3. #3
    My guess would be original...

  4. #4
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Quote Originally Posted by tcct View Post
    My guess would be original...
    That very well could be the problem.


    Next time it happens, just for giggles, open the fuel cap and see if there is a vacuum in the tank. It could be something as simple as the check valves in the tank vent not working properly. If you let the engine cool down completely, will it start up and run good again for a bit?

  5. #5
    When it starts dropping rpms I can back it down to idle and then feather the throttle and get it back up on plane but soon the middle cylinder drops out...still feels like a fuel problem....maybe wishful thinking...tomorrow I'll put my spark tester between plug wire and plug and watch spark while riding...might narrow it down...

  6. #6
    It was the carbs...disassembled and cleaned again..now runs fine

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 09-08-2010, 09:07 AM
  2. Wierd Starter relay problem....NEED HELP???
    By jitees in forum 4-Tec Performance
    Replies: 18
    Last Post: 03-20-2010, 06:19 PM
  3. New parts-New Problems-need help
    By HoopsRXT in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 08-11-2007, 04:44 PM
  4. GP1300R problem: need help!
    By Mr Bill in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 16
    Last Post: 07-23-2007, 06:58 PM
  5. Seadoo GTX problem Need help!
    By DeeGee in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-17-2006, 11:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •