Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    bowsniper's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    macomb,michigan
    Posts
    5,896
    +1
    6

    Where did the other half of my power valve go?

    Well Happy Fourth of July to me. Doh! Was out filling the ski up getting ready to go out. Cleaned the siphon screen again. Yep. dirty after 1 ride.

    Going thru the engine compartment and notice a power valve.stuck open. Hmmmm. Better investigate that further.

    Was the ski running ok last time out? Seemed.to have power. No noticable change anyway.
    Hmm. Look a lottle further and the valve won't move. Interesting. Only been a few tanks be rween cleanings on the valves.

    I unscrew the valve and base and I have half a valve left. Ouch. That hurts.

    The piston is chipped and probably the ring too. Bore looks ok.

    Basically need a piston,ring, valve assembly and gaskets. That's a bummer.

    Although, I do have that brand New race motor here and could just swap the engines.

    I have the racing cdi for it. Put that in too. I can't swap a valve off the 1 because they are different valves in it. I tries it. Won't fit
    So......the issue is.....where did that half piece of valve go? In the pipe? Probably.... sounds like a project to me.


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,602
    +1
    1,277
    Quote Originally Posted by bowsniper View Post
    ... Cleaned the siphon screen again. Yep. dirty after 1 ride...
    So clean out the hull interior. That dirt is coming from somewhere inside the hull...

  3. #3
    bowsniper's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    macomb,michigan
    Posts
    5,896
    +1
    6
    Heres a picture of the mag valve that broke off
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IMG_20130704_124940.jpg 
Views:	23 
Size:	95.8 KB 
ID:	305692  

  4. #4
    bowsniper's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    macomb,michigan
    Posts
    5,896
    +1
    6
    Its not dirt. Its 2-stroke oil covering the screen. The hull is clean inside. Washed it out last time for half hour getting tiny bits out. Must of been the last little bit of gunk got caught . Washed right off. No debris on it.

  5. #5
    bowsniper's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    macomb,michigan
    Posts
    5,896
    +1
    6
    Well like I said before...when I blow this one up, I'll put in that new one. Didn't think it would be Today of all days. Errrr. I had a bash to ride too!

  6. #6
    bowsniper's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    macomb,michigan
    Posts
    5,896
    +1
    6
    Well, might as well.get wrenching huh? Lol. Where's my beer! Grab a wrench! Let's.do this. This.new motor might actually haul ass. The current one has 110 psi. Low. Needs to be gone thru. It was used before.anyways. i will start a project thread shortly.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Where did the 2015 Sea Doo thread from yesterday go???
    By nlpnrxt1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 09-11-2014, 10:27 AM
  2. 1999 Genesis - Where did the power go?
    By timeoff in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 08-25-2012, 10:11 PM
  3. Where did the power go?
    By timeoff in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 07-05-2011, 10:28 PM
  4. Hello from the other side of the world!!
    By ArmyRXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 02-25-2006, 08:16 AM
  5. Where did the home page button go??
    By boataddict in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 09-19-2005, 01:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •