Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    1200 stx-r's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NWCT
    Posts
    2,517
    +1
    200

    1999 1200xl limited problems. i need guidance....

    Ok so i offered to help a friend with his ski...came to me with -it cavitates and doesn't go anywhere- so i pull pump and ck prop...its toasted with really bad cav burn on all 3 blades about a 1/4 " in. Wear ring it shot....it has seen multiple rocks....new solas prop, replacement wear ring with the plastic liner, ck plugs and compression. Plugs good gapped to .43. Comp is 115-120-115. Put it in water today and 4500rpm and then it cavitates and goes nowhere. Its running hot. Very little water coming out from port and starboard pissers.plenty of oil and fuel.choke in.just no power. Anyone have any thoughts or have this or similiar issue before? Thanks, Bruce


  2. #2
    mudslanger's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Huntsville Al
    Posts
    1,326
    +1
    49
    Sounds like pump shoe needs sealing or stripped splines on drive shaft or too much clearance between prop and wear ring.

  3. #3
    1200 stx-r's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NWCT
    Posts
    2,517
    +1
    200
    Drive shaft splines good. U mean seal between items as i install?

  4. #4
    mudslanger's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Huntsville Al
    Posts
    1,326
    +1
    49
    Seal the pump shoe its the aluminum piece the rear of the intake grate is bolted to. they sell a kit called a pump plug kit. read the stickies about it.

  5. #5
    1200 stx-r's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NWCT
    Posts
    2,517
    +1
    200
    That would also have the same symptoms to make it seem like complete cavitation ?it wasnt sealed before...

  6. #6
    mudslanger's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Huntsville Al
    Posts
    1,326
    +1
    49
    It will make it cavitate bad.

  7. #7
    1200 stx-r's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NWCT
    Posts
    2,517
    +1
    200
    Ok i will ck it out.

  8. #8
    RIVERA RACING RIVERA RACING's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    1,579
    +1
    87
    Check your wear ring too

  9. #9
    1200 stx-r's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NWCT
    Posts
    2,517
    +1
    200
    Just replaced wear ring.

  10. #10
    1200 stx-r's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NWCT
    Posts
    2,517
    +1
    200
    Sealed pump shoe. Going to ck it out now. Last night i put it in water on trailer rpms 4000-4500 max. On a hose i can max it out????

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. need some help on a 1999 GSX limited
    By Texwing in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 08-10-2014, 12:17 PM
  2. 1999 GTX Limited Key problem
    By jsl750&slt750 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 9
    Last Post: 09-17-2010, 08:01 AM
  3. 1999 Gsx limited first thread need help
    By Stretch84 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-03-2010, 11:16 PM
  4. 1999 gtx limited problem
    By pjsc823 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-03-2009, 09:59 PM
  5. HELP 1999 1200xl coupler needed!!!
    By mt375hp in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 09-06-2006, 11:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •