Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Impeller Issues, I think.

    Good Morning, I have two 1997 Yamaha GP1200s. My ski takes of slow but once at top speed runs like a scalded dog. However sometimes at high speed the impeller sounds like it is slipping, the engine revs high but there is no thrust. After I let off the throttle and the ski settles in the water I have to ease on the throttle back to top speed before the same problem occurs again. I think I am getting cavitation but am not sure. Any suggestions? When it does feel like the impeller is slipping there is a weird sound almost like ball bearings being shaken in a can, a metal rattle if you will. Any help would be much appreciated.

  2. #2
    Yamaha artisan Cutlass's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Madison, WI, USA
    Definitely sounds like it could be slipping/cavitating. Measure the impeller to wear ring clearance with a feeler gauge. If that's ok, then seal the pump up so it can't suck in air.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. carb issue I think
    By crmikey47 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 04-28-2009, 08:14 PM
  2. power valve issue, i think?
    By ksako270 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 09-03-2008, 11:17 AM
  3. Gp 1200R with a 1300 stock impeller wat u think??
    By Gio GP1200R in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 08-30-2008, 11:30 AM
  4. impeller issues
    By studly412 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-05-2007, 09:18 PM
  5. Impeller issues for a newbie
    By warno in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 8
    Last Post: 07-27-2007, 11:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts