Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2

    Low rpm in water

    My 2003 gtx 4 tec 155 has low wot rpm in water. It should be running at 7350 rpms but runs around 7000 then gradually drops to 6400. I put in new spark plugs and checked the pump, pump bearings wear ring and prop. They are all good. It idles great at 1800 rpm and no smoke or weird noises. Fires up great. My oil is good and my coolent doesn't drop at all. It can reach max rpm with no load. My opas are fixed up as well. Oil level is centre of marks on dipstick also. The throttle cable is ok pulls it fully open. I only use premium in it. Any suggestions please would be great. Sound like a screwed up engine? Please help


  2. #2
    boost junkie skidoochris's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Davison, Mi
    Posts
    4,494
    +1
    476
    do a comp test
    how many hours

  3. #3
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2
    Quote Originally Posted by skidoochris View Post
    do a comp test
    how many hours
    Only 109

  4. #4
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2
    Also I used startron (proper amount). Could that have plugged a filter or injector?

  5. #5
    boost junkie skidoochris's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Davison, Mi
    Posts
    4,494
    +1
    476
    a 155 should be over 125psi

  6. #6
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2
    Quote Originally Posted by skidoochris View Post
    a 155 should be over 125psi
    Ya my ski is suppose to be 180 psi. I'm gonna buy a compression gauge

  7. #7
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2
    Performed a compression test and it was 180 psi all 3 cylinders. What else could my rpm loss be from?

  8. #8
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    old fuel, fuel strainers? dirty injectors.

  9. #9
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    exhaust leak?

  10. #10
    Rende's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    62
    +1
    2
    Quote Originally Posted by hotbird View Post
    exhaust leak?
    I'll check the exhaust and fuel filter. If it was dirty injectors would it idle erratically? Mine idles perfect

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2007 STX 12F stalls and wont go past 5k RPM in water, idles and hits 7k RPM on land
    By vwmikey99 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 17
    Last Post: 07-20-2013, 08:35 AM
  2. 2001 yamaha xlt 1200 problems reaching high rpm in water
    By jimmy1173 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 04-10-2012, 01:19 PM
  3. virage will not rev over 4000 rpm in water
    By dloye in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 3
    Last Post: 08-17-2011, 08:51 PM
  4. '97 sltx 1050 only hitting 5200-5300 rpms in water
    By roscofisher11 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-05-2009, 10:50 AM
  5. 250X idles at 2200 RPM in water
    By kman in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 09-11-2007, 08:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •