Results 1 to 4 of 4

Thread: amsoil question

  1. #1

    amsoil question

    The SBT engine in my 99 Waverunner is coming up on it's first 20 hrs. Still running strong but smokes,, grey/blue alot. It also burns alot of fuel.

    I currently am running Amsoil Interceptor premixed 30:1 and only Marine Performance 93 octane fuel. Plugs burn very clean even after 10 mins of idling a no wake zone.

    Maybe changing premix oil?


  2. #2
    lukejaeger1's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Iowa
    Posts
    181
    +1
    1
    I wouldn't quit using Amsoil but change your premix ratio to 40:1 or even 50:1.

  3. #3
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    30:1 is way too much oil. most guys run 40:1 and I would be comfortable at 50:1 if using a high quality oil.

  4. #4
    I've been running 50:1 amsoil for 50+ hours now.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. question for the Amsoil junkies out there .......
    By big john in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 6
    Last Post: 05-15-2011, 01:14 PM
  2. RXT handling question
    By MPower in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 08-11-2009, 10:04 AM
  3. 158 Thermostat question...
    By rx4pain in forum 4-Tec Performance
    Replies: 34
    Last Post: 11-21-2008, 10:36 PM
  4. Question for the Hulk
    By Therock in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-20-2005, 07:13 AM
  5. RXP VTS Question
    By 1FastTrespiper in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-08-2005, 10:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •