Results 1 to 3 of 3

Thread: 1200 tx problem

  1. #1

    1200 tx problem

    My tx1200 only seems to be using 2 of 3 cylinders as the plug is still brand new and the ski will only do 45/50 I've compression tested getting equal psi at 130 . Could this problem be no spark at cylinder 3 or problems with carb . Appreciate your help plz

  2. #2
    Tjdriver's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Eglin AFB
    When I jump a lot of waves or it is real rough where I ride the middle cyl spark plug wire will come disconnected. My ski will only run 25-35 mph when that happens. If yours is running 45-50 I would say you have a different issue.

  3. #3
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    near Toronto, Canada
    Have the carburetors been rebuilt in recent memory?

    Check for solid contact at the spark plug boot, and ohm test the plug wires and ignition coils. Make sure the correct NGK spark plugs are installed.

    Another possibility is the intake reeds are damaged. Remove intake manifold and inspect.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 99 xl 1200 limited problems
    By cfstettler in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-10-2007, 11:56 AM
  2. Pro 1200 Starting problems
    By webworks in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-07-2007, 02:53 AM
  3. PRO 1200 Seat Problems
    By webworks in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 14
    Last Post: 07-17-2007, 07:31 PM
  4. 02 xlt 1200 carb problem
    By vomitspot in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 04-26-2007, 04:30 AM
  5. 02 GP 1200 engine problems
    By ADAMBOMB in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 06-23-2006, 12:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts