Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33
  1. #1

    rebuilt 4tec wont start now

    Dropped valves on an 04 RXP. Replaced the head, 3 pistons etc.

    Got it back together but it wont start now. It just clicks and all the small motors run. Sometimes I get A loud beep 3 times but nothing on the screen. All the fuses ck out ok on the fuse Block . Am I missing something?


  2. #2
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Make sure you have the correct plugs connected to the sensors there are several that can be swapped.

  3. +1 by:


  4. #3
    Are you aware of any refernece guides that Might help? The service manual is not helpful

  5. #4
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Off the top of my head in the front the TOPs can be switched with the Oil sender the oil sender is one wire and the TOPS is two. Also the Crank sensor and the and head temp the crank is Blue/Y and Yellow/Blue. Look at the wire diagram and verify wire colors.

  6. #5
    Roll Tide!! SeadooTech's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Birmingham, AL
    Posts
    662
    +1
    18
    Might sound stupid, Make sure u have the starter hooked up and make sure ur getting power to the starter clicking might be ur starter relay

  7. #6
    Roll Tide!! SeadooTech's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Birmingham, AL
    Posts
    662
    +1
    18
    I think the green connector is the iat sensor it is the same connector as the tops

  8. #7
    Starter is connected... dont ask how I know for sure... (im an idiot) I had to jump the starter solinoid so I know it is bad now. It turns over now by jumping it but will not crank up. I am seeing the screen read SENSOR after I first hook up the key but I have not been able to trace it out yet. Im also pretty sure that the fuel lines have air in them since I had to pull the line off to pull the motor. Is is necessary to bleed the air or does that happen by itself?

  9. #8
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    Fuel will bleed it self.

  10. #9
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    With the key on after it displays sensor push the set or mode button 5 times and write down the code or codes.
    Post them here.

  11. #10
    P1517 is all I got.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 94 st750 wont start now
    By Justplayinn in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 07-08-2011, 08:11 PM
  2. GTX 4tec wont start
    By ut1volsman in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 02-17-2010, 09:42 PM
  3. 2004 Sportster 4TEC Wont Start
    By tonyt7482 in forum Sea Doo Sport Boats
    Replies: 5
    Last Post: 03-15-2009, 07:26 PM
  4. rebuild carbs... Now wont start
    By lousieg55 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 25
    Last Post: 07-22-2008, 06:19 PM
  5. SL750 Was runiing great, now wont start
    By seaobin in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 07-24-2007, 11:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •