Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    Boost Almighty's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Greenville, SC
    Posts
    174
    +1
    19

    Crankcase Psi problem

    My Fzr has pushed the valve cover gasket out twice. I took it off and siliconed it big time and took it out for a spin today and it blew the dipstick out every time it went WOT. The oil level was right at the full line today before I put it in the water without ever starting the engine. I have a filter on the valve cover and that's it for a vent.
    Anybody else had this problem?


  2. #2
    Whats that whistling noise? jtskier11's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Right side of Kansas
    Posts
    4,342
    +1
    87
    Sounds like you have some wild blow-by problems or your breather tank/hose is somehow plugged up/kinked. How big/small is the passage hole in the filter you put on the valve cover?

  3. #3
    big john's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Cocoa Beach, Florida, United States
    Posts
    3,395
    +1
    598
    do a leak down test, sounds like its time for a ring job !!!

  4. #4
    AWA MEMBER
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Currituck, North Carolina, United States
    Posts
    4,616
    +1
    247
    What kind of oil and filter is on the ski.......thanks

  5. #5
    Boost Almighty's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Greenville, SC
    Posts
    174
    +1
    19
    The ski only has 9 hours on it, and still stock boost levels. The problem started at 5 hours when I installed my intercooler. Where is the breather tank hos? I ran it with no filter at all on the valve cover.

    It started doing it with the break-in oil and factory oil filter.

  6. #6
    AWA MEMBER
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Currituck, North Carolina, United States
    Posts
    4,616
    +1
    247
    On the 2013 that nipple on valve cover is not used........it does not go through.....

  7. #7
    CRJ's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Halton Hills
    Posts
    269
    +1
    14
    aligned piston rings? ive heard of it but rare.

  8. #8
    AWA MEMBER
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Currituck, North Carolina, United States
    Posts
    4,616
    +1
    247
    seems like the crankcase vent is pinched or blocked off

  9. #9
    Boost Almighty's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Greenville, SC
    Posts
    174
    +1
    19
    I think I know what the problem is..... I bet I'm not supposed to have this capped off.
    I'm pointing to it with the screw driver.
    If so where should I plumb it to???

  10. #10
    AWA MEMBER
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Currituck, North Carolina, United States
    Posts
    4,616
    +1
    247
    OH no......fix that

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2008 RXT 215 Oil PSI problem
    By jwalts27 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 10-01-2015, 03:23 PM
  2. 300x supercharger low boost psi problems !
    By Mike Redd in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 36
    Last Post: 07-28-2012, 02:22 AM
  3. Crankcase ventilation problem 06 RXP
    By Hypertoys in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 04-27-2012, 05:55 PM
  4. Replies: 6
    Last Post: 04-24-2012, 09:55 AM
  5. crankcase pressure problem
    By spatera in forum Honda How To & FAQs
    Replies: 75
    Last Post: 11-03-2008, 07:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •