Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1

    Engine flushed with Eng. off:( (RXT-215)

    Let a friend borrow my ski this weekend and he said he flushed it. He said he started the ski, then turned hose on, but then he turned ski off then hose. He said ski started right up after he removed hose, so is there a chance ski could of hydrolocked and there is no sign of milky oil. Not sure how long it sat with hose on and ski off


  2. #2
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    So, are u saying it now wont start?, or it runs fine?

    it can take a few minutes of the hose running, to overfill the waterbox, and hydrolock the engine. Maybe he shut it off in time, before that happened..?

  3. #3
    Ski starts up fine, I made sure of that after he told me what he did. If he had gotten water in through the exhaust ports, (hydrolock) then the ski would not of started correct?

  4. #4
    wkuadam07's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    1,377
    +1
    162
    Quote Originally Posted by FstSD View Post
    Ski starts up fine, I made sure of that after he told me what he did. If he had gotten water in through the exhaust ports, (hydrolock) then the ski would not of started correct?
    That is correct.

  5. #5
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    +1

  6. #6
    Now one other question...Would it be possible to start the ski if it had a little water in cylinders and if water had gotten into cylinder, wouldnt it had gotten into the oil, where then I would of seen it in the oil or would the rings keep the water from dropping down into the block? Little nervous about this and this WILL NOT happen again!

  7. #7
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    Water runs past the rings into the oil.

  8. #8
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Sounds like you got lucky!!!!

  9. #9
    I think I got very lucky, just glad there are no signs of water in the oil.

  10. #10
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    Lucky!!!!

    Lots of bad storys here start out like this;

    So I let a friend ride my ski............

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 09 RXT 215 purchased with engine apart... What should I do first?
    By tradewinz in forum Sea Doo Build Threads
    Replies: 0
    Last Post: 04-21-2014, 11:14 PM
  2. Possible water in Engine while flushing (RXT-215)
    By FstSD in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-19-2013, 05:31 PM
  3. x charger with et137 on stock 215 engine!!!! need advice
    By pedruko in forum 4-Tec Performance
    Replies: 18
    Last Post: 03-18-2010, 02:39 PM
  4. Noobie Flushing RXT 215 Question
    By TheEngineer in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 07-04-2009, 01:32 PM
  5. Rxt 215 engine in 04 GTX
    By da1nonlyrxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 04-10-2009, 06:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •