Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Cutter's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Vancouver, B.C.
    Posts
    160
    +1
    3

    2008 RXT X Gauge Problem

    Got a stupid gauge problem with a 2008 RXT X. When you plug in the lanyard it goes through its power up cycle, a 0 in the speedometer appears for a second then it almost all goes out. The 6 lights at the bottom stay lit up as well as the compass work. Everything else goes blank. Gauge fuse is fine. Any ideas what else to check?


  2. #2
    Primary Language: Sarcasm Pony Racer's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    RiverShit, Ct
    Posts
    480
    +1
    28
    check your battery..

  3. #3
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Check the connections on the back of the guage.
    Sometimes they get corroded and need to be cleaned.

  4. #4
    Cutter's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Vancouver, B.C.
    Posts
    160
    +1
    3
    What's the easiest way to get at the back of it? do I have to remove the whole black panel underneath?

  5. #5
    Cutter's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Vancouver, B.C.
    Posts
    160
    +1
    3
    Its not the gauge. Tried a different 1 with same results. Tried every fuse & still no luck. Has a RR comp & still the same with the stock comp. Any other ideas? What controls it??

  6. #6
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    Ok I'm a pro at this now Lmao!!!! To boot we have same ski's your gauge is going through self check but it is not getting a can signal. First when you swapped to stock computer did you marry the gauge? Here's how that circuit works power,ground, white/red, white/black. You are obviously getting power and its self checking. Check can connector it should read around 180 ohms if not or open or unplugged thats the culprit. Pull off b harness connector top two pins if you pull the plastic flap back are white/red, white/black ohm those to fuse box. One ohms to top fuse bus which I believe is d the other is to bottom those are your can wires. If that checks out ohm from fuse box to back of gauge if that's fine your ecu can circuit is bad

  7. #7
    2000 GPRXP 4tec shooter98xpl's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Charleston SC
    Posts
    2,717
    +1
    3
    I just went through this with my ski, except I lost complete power to the guage. I tested to make sure the gauge worked, cables, fuses, everything. Swapped parts out. The only thing I didn't touch was the ecu. When I swapped out ECU's, the gauge and ski worked fine. If you have another ecu to test out, try it and see if it works (by the way in case you didn't know, use the key for the same ecu as they are one).

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2005 Sea Doo RXT Fuel Gauge Problem
    By Mpincince01 in forum Sea Doo ECU Support
    Replies: 1
    Last Post: 05-05-2016, 07:33 PM
  2. 2008 rxt x 255 problem
    By Fatboy1399 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 05-20-2015, 09:38 PM
  3. 2008 rxt are the hours stored in the e c u or in the gauge
    By smoked134134 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2011, 09:12 PM
  4. 2008 RXT-X Starting Problem
    By gchaggaris in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 06-09-2011, 04:09 PM
  5. 2008 RXT boost gauge
    By gators8 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 04-21-2010, 09:27 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •