Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    DavidR's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Forney,Tx
    Posts
    777
    +1
    45

    Intermittent noise at idle

    I picked up a new addition to the toy box, a '98 STX1100. It has a few issues but the one in question today is an intermittent 'squawking' at idle, stops when you bring it up off idle. I'm thinking that I need to rebuild the jet pump and have a bearing/seal kit on order. Then, today I install a stock muffler on my ZXI (straight pipe is just TOO loud and I don't want to be 'that guy') and since it's quieter now, I can hear the same squawk at idle. The question is, is this normal or do I have the same problem in both skis?


  2. #2

    Join Date
    May 2012
    Location
    McKinney Texas
    Posts
    140
    +1
    5
    From what I have been told, and from my experience pumps will make a little noise out of the water. Both of mine do.

  3. #3
    I have pretty much the same ski as the OP. Mine doesn't "squawk" but it does make a slight grinding noise at idle, even when it's wet. Is that normal, and if not, how to fix?

    - Will

  4. #4
    DavidR's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Forney,Tx
    Posts
    777
    +1
    45
    Not normal when in the water (on the hose isn't good enough). You may need some new pump bearings. It is going to be tricky to track down the noise, but you need to try to find it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Clunking Noise at idle.
    By Bruce1271 in forum Honda Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-30-2015, 12:52 PM
  2. FZR, low noise at idle?
    By Kapten in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 05-29-2012, 03:59 AM
  3. Pump Noise At Idle
    By fussy1 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 06-12-2010, 04:58 PM
  4. What vacum are you guys getting at idle?
    By CRS in forum 4-Tec Performance
    Replies: 14
    Last Post: 03-02-2006, 08:25 AM
  5. Break in period and Noise at 5000rpms on 05 GTX Limited
    By spc9669 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-08-2005, 11:30 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •