Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 60
  1. #1

    Join Date
    May 2013
    Location
    Long island (Suffolk)
    Posts
    25

    08 Kawasaki ultra 250x bogs after 2000RMPs?

    Hi I have a 08 Kawasaki ultra 250x supercharged. I was riding yesterday at around 45 mph when the engine suddenly lost power. It stalled out so I swam it to shore and let it sit for a while. After about 20 mins I started it up and she idled fine but when I pulled the throttle it would not go over 2000RPMs without bogging. I was wondering what the problem could be. Can you please help me.


  2. #2
    KawiMike's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Pierre Part, La
    Posts
    356
    +1
    17
    Check the SC belt tension and the condition of the belt. Check all hoses and hose clamps between the SC, intercooler and throttle body. When were the spark plugs last changed?

  3. #3
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,157
    +1
    598
    airhorn .....

  4. #4

    Join Date
    May 2013
    Location
    Long island (Suffolk)
    Posts
    25
    I check the belt tension and all the hose connections between the supercharger and the throttlebody they'll seem to be tight. I also took the spark plugs out and they had a thin layer of carbon on them. I also looked inside Piston and the piston had a thin layor of carbonon the top, is that okay? When I bought the ski from the previous owner there was 20 hours on it and he said he just changed the spark plugs and now I have 35 hours on it. I am going to buy new spark plugs tomorrow any recommendations.

  5. #5

    Join Date
    May 2013
    Location
    Long island (Suffolk)
    Posts
    25
    the airhorn is tight and in place

  6. #6
    Banned User
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    LA/oc
    Posts
    3,911
    +1
    129
    Sounds like sc or plugs change plugs go from there. Cr9eix

  7. #7
    KawiMike's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Pierre Part, La
    Posts
    356
    +1
    17
    Has the pump been updated to 300x spec? I highly recommend updating it. Especially because my ski had the engine replace twice due to failed pump bearings. Lol

  8. #8

    Join Date
    May 2013
    Location
    Long island (Suffolk)
    Posts
    25
    I have not updated the pump yet but that wouldn't be a reason why the engine is bogging. Right?

  9. #9
    Banned User
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    LA/oc
    Posts
    3,911
    +1
    129
    Could I'f the pump went out.

  10. #10

    Join Date
    May 2013
    Location
    Long island (Suffolk)
    Posts
    25
    But I mean the ski still moves but only 5mph anything after that it boggs. I idled all the way back to the ramp which wasn't good but what else was I going to do.

Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2008 kawasaki ultra 250x stalls after letting off throttle
    By ghost0511 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 19
    Last Post: 07-04-2016, 10:29 PM
  2. WTB - Parts 08 Kawasaki Ultra 250x Sponsons
    By Oheezy404 in forum Kawasaki Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 04-27-2014, 01:26 PM
  3. 08 Kawasaki ultra 250x issue
    By Oheezy404 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 31
    Last Post: 02-20-2014, 01:47 AM
  4. Kawasaki ultra 250x bogging issue, please help me :(
    By j_selby in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 6
    Last Post: 01-07-2014, 10:12 AM
  5. 08 Kawasaki Ultra 250x Running Poorly
    By 250xguy in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 07-24-2013, 10:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •