Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    dennisb20's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    MA
    Posts
    114
    +1
    10

    09 SHO loss of power

    Has anyone seen this? I recently had an oil leak while riding and the low oil alarm went off. I emediately shut down added oil which i had on hand and limped back to the boat ramp with no further alarms. After repairing the leak and topping of oil I test drove the ski and noticed at wot i was running at 50 mph not my usual 71 mph. Prior to the oil leak which was the gasket on the oil pump which was removed to install the 2013 clutch as my original failed at 153 hours. Having that all apart i decided to add a gen 3 supercharger shaft kit and B1 wheel. The ski ran great for 7 hours before the gasket leak on oil pump. Know after the oil alarm I only get a low mode or limp mode operation but with no alarms does the ecu need to be reset after an low oil alarm? And to add to it i sent my ecu to get reflashed (R3) and it still runs the same wot at 50 55 mph. Any help would be appreciated Thanks


  2. #2
    dennisb20's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    MA
    Posts
    114
    +1
    10
    Quote Originally Posted by dennisb20 View Post
    Has anyone seen this? I recently had an oil leak while riding and the low oil alarm went off. I emediately shut down added oil which i had on hand and limped back to the boat ramp with no further alarms. After repairing the leak and topping of oil I test drove the ski and noticed at wot i was running at 50 mph not my usual 71 mph. Prior to the oil leak which was the gasket on the oil pump which was removed to install the 2013 clutch as my original failed at 153 hours. Having that all apart i decided to add a gen 3 supercharger shaft kit and B1 wheel. The ski ran great for 7 hours before the gasket leak on oil pump. Know after the oil alarm I only get a low mode or limp mode operation but with no alarms does the ecu need to be reset after an low oil alarm? And to add to it i sent my ecu to get reflashed (R3) and it still runs the same wot at 50 55 mph. Any help would be appreciated Thanks
    Decided to look around engine compartment and found the intake hose from intercooler partially on throttle body assembly. If i had a boost gauge i would have found earlier. Does anyone have a recommendation on what prop would get me the most hole shot and top speed. R-3 rpm's are set for 8500 the exisitng prop is a Dynafly 13-22R (not sure of exactly what pitch it really is) any advice?

  3. #3
    Gus13letter's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    8,136
    +1
    822
    Quote Originally Posted by dennisb20 View Post
    Quote Originally Posted by dennisb20 View Post
    Has anyone seen this? I recently had an oil leak while riding and the low oil alarm went off. I emediately shut down added oil which i had on hand and limped back to the boat ramp with no further alarms. After repairing the leak and topping of oil I test drove the ski and noticed at wot i was running at 50 mph not my usual 71 mph. Prior to the oil leak which was the gasket on the oil pump which was removed to install the 2013 clutch as my original failed at 153 hours. Having that all apart i decided to add a gen 3 supercharger shaft kit and B1 wheel. The ski ran great for 7 hours before the gasket leak on oil pump. Know after the oil alarm I only get a low mode or limp mode operation but with no alarms does the ecu need to be reset after an low oil alarm? And to add to it i sent my ecu to get reflashed (R3) and it still runs the same wot at 50 55 mph. Any help would be appreciated Thanks
    Decided to look around engine compartment and found the intake hose from intercooler partially on throttle body assembly. If i had a boost gauge i would have found earlier. Does anyone have a recommendation on what prop would get me the most hole shot and top speed. R-3 rpm's are set for 8500 the exisitng prop is a Dynafly 13-22R (not sure of exactly what pitch it really is) any advice?
    Have Jim (Jim's Performace) pitch the Dynafly. For your setup that is probably the best option. I had E1 with his pitch and worked awesome.

  4. #4
    dennisb20's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    MA
    Posts
    114
    +1
    10
    Thanks I'll touch base with Jim

  5. #5
    River-Racer's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Massachusetts
    Posts
    5
    Still faster than you right now. hahaha

  6. #6
    dennisb20's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    MA
    Posts
    114
    +1
    10
    TOOL

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 09 rxp-x low rpm only 5300 rpms on water loss of power
    By davidevo in forum 4-Tec Performance
    Replies: 60
    Last Post: 09-28-2013, 07:45 PM
  2. 08 SHO Loss of power any help appreciated.
    By StriperSlammer in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 08-01-2013, 03:58 PM
  3. 2005 SHO Vx-1100 Loss of power
    By sbarber75 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 1
    Last Post: 08-20-2009, 02:08 PM
  4. 96 sl900 loss of power
    By scorp in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 01-08-2007, 07:18 PM
  5. Loss of power 04 RXP
    By PossisRXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 05-14-2006, 06:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •