Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    thetolleyman's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Williamsburg, VA
    Posts
    562
    +1
    2

    Odd noise at start up in water from pump area, I think?

    I'm new to Honda. Just picked up an 04' F15. One thing I have noticed is that as soon as I start it, in water immediately after launch, I hear a knocking noise that seems to be coming from the pump area. As long as I idle, the noise continues. As soon as I rev it a bit, the noise goes away, for the rest of the ride, even if I cut it off and restart, or idle for long periods. I have to pull the ski out of the water and re-launch to get he noise again.

    Make any sense? Air trapped in pump maybe?


  2. #2
    it might be the ware ring in the pump my f 12 x has that noise but not any more thane 3 or 4 seconds ........does it vibrate when up on plane

  3. #3
    thetolleyman's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Williamsburg, VA
    Posts
    562
    +1
    2
    Well, maybe 10 seconds at the most. And yes, it does seem to have a vibration at speed. But this is my first Honda, and my first four stroke, so I'm not sure what to expect exactly. I'll take a look at the wear ring tomorrow, are they plastic or stainless? Easy to replace?

  4. #4
    AWA MEMBER
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Currituck, North Carolina, United States
    Posts
    4,616
    +1
    247
    The wear ring is stainless and can swell up and cause the impeller to hit it, also I'd pull pump and inspect the pump bearings, and grease the splines of drive shaft

    Also check/grease fitting for intermediate shaft
    Last edited by JoeyDFZS; 09-02-2013 at 07:44 AM.

  5. #5
    thetolleyman's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Williamsburg, VA
    Posts
    562
    +1
    2
    Based on a little research I replaced the drive shaft bearings/housing. Tested the ski today, it still does the same thing, so the research will go on. Pump liner/impeller looked good with no nicks/chips etc.

  6. #6
    Every honda I have ever seen does this. It rattles like you have golf balls in your pump when you first start and idle off the trailer, then calms down when you hit the gas.

  7. #7
    AWA MEMBER
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Currituck, North Carolina, United States
    Posts
    4,616
    +1
    247
    Grease the spline shaft on drive line noise will go away for awhile.....its the slight play in spline shaft making the noise......load the motor up it goes away

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 07-02-2010, 01:35 AM
  2. 04 RXP Question about a (Sensor) light coming on display at start up?
    By davidrxp in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-01-2010, 07:57 PM
  3. "Maint" Indicator Blinking at Start Up
    By Hightide199 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-21-2009, 08:42 AM
  4. new throttle, now it redlines at start up?
    By sfackett0 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 03-29-2009, 05:42 PM
  5. 250X idles at 2200 RPM in water
    By kman in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 09-11-2007, 08:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •