Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 30
  1. #1
    Gsebring's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Houston
    Posts
    18

    Kaw stx12f start run problem

    05 -55 hrs. New fuel pump and fuel filter,recent plugs.
    Starts rite up when cold,idles about 30 seconds .Begins to struggle and dies . Restart possible but very difficult. But won't stay running.
    New fuel pump due to broken clip on pump itself . Real bummer to kill a good time. It has always ran very well except the use of oil when running like you stole it.
    Any ideas?


  2. #2
    My name is Sean and I am addicted to STXs smokeysevin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston
    Posts
    4,485
    +1
    320
    Check my repair thread in my signature, then post back.

    Sean

  3. #3
    Gsebring's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Houston
    Posts
    18
    Ok I have read thru your sig post- looks like I need to try going thru the censer . The censer that most likely causing this must have something to do with the fuel mixture? Like its coming off choke ?

  4. #4
    My name is Sean and I am addicted to STXs smokeysevin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston
    Posts
    4,485
    +1
    320
    I would check the idle control motor first.

    Sean

  5. +1 by:


  6. #5
    Gsebring's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Houston
    Posts
    18
    Pm ya- part # 21174 could be bad? Is there a test I can run on it?

  7. #6
    My name is Sean and I am addicted to STXs smokeysevin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston
    Posts
    4,485
    +1
    320
    Its in the help thread.

    Sean

  8. #7
    Gsebring's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Houston
    Posts
    18
    Check idle control motor , removed it and while it was still plugged in , hit starter button. It did ratchet in and out as described in your thread, my next guess may be the the throttle positioning censer?

  9. #8
    My name is Sean and I am addicted to STXs smokeysevin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston
    Posts
    4,485
    +1
    320
    Will it run under throttle?

    Sean

  10. #9
    Gsebring's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Houston
    Posts
    18
    No- nothing past idle . Try's to bog and die. Can't get it to run more than 30 sec. Going to get new spark plugs now just so I can say its not them but they look clean with no build up or carbon on them. They don't have more than ten hours on them now.

  11. #10
    Quote Originally Posted by Gsebring View Post
    No- nothing past idle . Try's to bog and die. Can't get it to run more than 30 sec. Going to get new spark plugs now just so I can say its not them but they look clean with no build up or carbon on them. They don't have more than ten hours on them now.
    chk fuel pressure with a gauge

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1996 kaw zxi1100 starts, runs, restarts. Then wait 5 minutes and it won't restart.
    By Norman in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 08-03-2015, 02:48 PM
  2. 1200 XLT 1999 Yamaha Starting/Running problems
    By JBofTampaBay in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-2014, 11:14 AM
  3. 2000 gp1200 Starting and running problems
    By sacryder in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 06-21-2012, 10:39 PM
  4. 97 sl900 starting/running problems HELP!!
    By carmine237 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-05-2011, 10:40 AM
  5. 9hrs Hard Start. Runs rough, then OK 10 seconds
    By Kevan in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 06-16-2008, 06:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •