Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Bad sounding noise for my 05 rxp

    I need some good places too start looking on my ski and figured you guys could help me out. I was ridding today about 35-40 mph and 5500-6000 rpm and all the sudden the it started to vibarate and make loose bearing or shaft noise, let off gas all good at idle speed. I nursed it back to the ramp and when I was close I ran it up the noise was gone but it seamed too viberate a Lil bit.top speed seemed too be the same motor sounds fine. Maybe sucked up sea weed??? Where is a good place too look at mechanically ? Thanx


  2. #2
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    Sounds like something is in the prop/pump.

  3. #3
    Depth's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    North QLD, Australia
    Posts
    25
    +1
    4
    I had the same problem with my ski about a month ago here's the aftermath
    Click image for larger version. 

Name:	1375600387399.jpg 
Views:	59 
Size:	35.5 KB 
ID:	312226
    Click image for larger version. 

Name:	DSC_0070.jpg 
Views:	54 
Size:	42.5 KB 
ID:	312227
    the pump sounded a little clunky, and i decided to go for one more ride before i changed it and just as i was getting back to the ramp i got a big vibration and i had trouble getting it to move forward.

  4. #4
    How much was the rebuild kit? The noise mine made sounded like your pics look like. 5 min before I had my wife on the back and it had trouble taking off didn't want too get on plane. 5 min later the vib and noise started. The noise went away and most of the vibe.thanx

  5. #5
    skigolfnut's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    League City TX
    Posts
    1,979
    +1
    33
    start by eliminating the obvious,
    look at pump, prop, grate etc... if you see anything out of the normal, disassemble, it could be as simple as a stick-weed-plastic etc..
    don't jump the gun and buy a pump rebuild kit until you know that the problem is,
    when a prop gets dinged pretty good it is off balance and starts to vibrate, if it is real bad then it tears up the wear ring and you have no power,
    check it all out and let us know what you find,

  6. #6
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    I had a plastic part stuck in the pump that causes a lot of cavitation and vibration and noise.
    Pulled it out and all was good.

    Check your pump.

  7. #7
    Depth's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    North QLD, Australia
    Posts
    25
    +1
    4
    I bought a whole new pump housing with bearings installed for about $500, my housing was pretty corroded. The rebuild kit is alot cheaper. Best to eliminate the obvious first before shelling out the dosh though.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. WTB - Parts Ride plate for my 05 Rxp
    By Seadoo1xp in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 1
    Last Post: 05-20-2015, 07:52 PM
  2. WTB ISO R&D intake grate for my 05 rxp or possible other good choice
    By 05rxp05 in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 07-09-2014, 02:03 PM
  3. Looking for a free flow exhaust kit for my 05 RXP.
    By squishy18 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 14
    Last Post: 06-18-2013, 01:45 AM
  4. WTB - Parts Wtb pump wedge for my 05 rxp
    By chrisdevasher in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 6
    Last Post: 04-21-2012, 02:42 AM
  5. traded my gpr for a 05 rxp
    By benny in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 18
    Last Post: 11-01-2007, 08:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •