Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    dsteinmann's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    St Louis
    Posts
    278
    +1
    8

    Won't start warm like a dead battery

    I recently rebuilt my 07 rxp with a 05 block. I'm using a clb16 or whatever from a 2 stroke, does it with different batteries. Do you think it because the size is to small, but it fires right up at first, had to sit a while and it fired up, do you think it has to do with that. I used that same battery before I rebuilt it but only had it out 3 times so it could of done it then but not sure, as I probably let it sit for a while. It did fire up after I ran it for a bit then tried starting it up right away that worked but once it seems to sit for a minute I have to wait 40+ minutes.

    Is the motor harder to turn when it's warm like it has more compression or does it sounds like a ground or something else.....


  2. #2
    boost junkie skidoochris's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Davison, Mi
    Posts
    4,494
    +1
    476
    wont start with good battery warm/hot IMO bad starter ie: like battery is low/dead

  3. +1 by:


  4. #3
    dsteinmann's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    St Louis
    Posts
    278
    +1
    8
    But it's a small battery.... Starter did go under water though

  5. #4
    dsteinmann's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    St Louis
    Posts
    278
    +1
    8
    the right size battery has about 100+ more CCA. Do they make a rebuild kit for the starters cant find any on ebay

  6. #5

    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Near Vancouver, BC
    Posts
    36
    +1
    3
    Maybe try it with the right-sized battery before looking into other things.

  7. #6
    dsteinmann's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    St Louis
    Posts
    278
    +1
    8
    I think the Positive cable on the starter was slightly loose, Works fine now with the small battery, Gonna buy a bigger one next season

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Battery Died, Towed in, Now Ski won't Start
    By mikemcd88 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 07-05-2011, 06:20 PM
  2. 04 RXP will not start. Act like dead battery.
    By Five 0 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 06-24-2011, 10:32 AM
  3. F-12, rough idle-> battery light-> now won't start
    By robby212 in forum Honda How To & FAQs
    Replies: 8
    Last Post: 05-22-2011, 07:10 PM
  4. 2002 Virage TX won't start unless battery is 100% or on charger!
    By ggrande in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-05-2010, 09:43 PM
  5. 2004 Polaris Virage display dead won't start
    By jeffreyb in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 06-27-2009, 10:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •