Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Running lean

  1. #1

    Running lean

    I have a problem with my07 rxt running lean. It will start up cold an read 14.7 ideling and as it warm up will go to full lean.

    Some history on my ski mods
    Gutted waterbox with rear exit
    x-charger-new
    frozen boost cooler
    50 lb injectors
    rrfpr
    open loop fuel system w billet fuel rail

    the other thing thats got me stumped is I can adjust the regulator up to 50 psi and it makes no difference in afr and turns 8160 rpm.If ia adjust to 53 psi it falls on its face only turning 7150 rpm.

    I look forward to your replies thanks


  2. #2
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    By open Loop Im confused our fuel is pretty much constant and not based on a maf. Let me ask where is your regulator before or after the rail? If its before I believe Your regulating the fuel comming out but its not maintaining across the injectors. A easy way to test is pinching the return line and see if it richens up you don't have to fully shut it down just moderately restrict it's return if pressure goes up (Regulator Fitting etc) or if pressure stays the same (Fuel Pump or tank assembly). Either way It's described as a Possible fuel pressure problem

  3. #3

    running lean

    Quote Originally Posted by shrabber View Post
    By open Loop Im confused our fuel is pretty much constant and not based on a maf. Let me ask where is your regulator before or after the rail? If its before I believe Your regulating the fuel comming out but its not maintaining across the injectors. A easy way to test is pinching the return line and see if it richens up you don't have to fully shut it down just moderately restrict it's return if pressure goes up (Regulator Fitting etc) or if pressure stays the same (Fuel Pump or tank assembly). Either way It's described as a Possible fuel pressure problem

    I have stainless lines -3/8 on preassure side , 1/4 on return. The fuel preassure reading is at idle. The regulator is on the end of the rail and the gauge is on the front. the regulator is 1:1 and as I gain boost the preassure rises . Set at 50 psi at idle it is going to 62 psi at 12 lbs of boost. It would be hard to pinch the hose but I could put a valve inline. It is strainge though that I can run the preassure up to say 55 psi and the engine acts like an carburated engine running rich it just looses 1000 rpm. I am using a narrow band afr.I have tried two differant gauges .One is made by KOSO and it is digatal. The other is a SUNPRO led rich to lean . I am using a denso O2 # 234-2001. Could they both b wrong?

  4. #4
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    I probally get You a Innovate or Dynotune setup or a better afr setup period. By those psi Readings I doubt your Running that Lean at Idle with 50 Injectors and 50 psi fuel and almost 15 afr Idle

  5. #5
    I was already looking at the INNOVATIVE MTX-L # 3844 seem alot of people are running them.

  6. #6
    skigolfnut's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    League City TX
    Posts
    1,979
    +1
    33
    +1 get a better afr gauge, then if still lean check fuel pump, mine started cutting out with my et-137 wheel,
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	seadoo.jpg 
Views:	41 
Size:	112.8 KB 
ID:	315224  

  7. #7
    What pump did you replace it with ?

  8. #8
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    Popular pumps are the walboro 255's I have a brand new Pump If You need One

  9. #9
    AtoMIC_OraNGE greenbullet's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Barrie / BuckHORN Ontario
    Posts
    2,509
    +1
    234
    walbro pump is what you need...

  10. #10
    What part # do you have ? GSS341 or 122117

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1994 SL 750 - Running Lean
    By Whitey770 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 06-05-2008, 12:06 AM
  2. Running lean with S3 SC, XS IC, & 42s???
    By VX1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 43
    Last Post: 12-10-2007, 04:16 PM
  3. Rev limiter and running lean ???
    By MIARider in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 11-16-2007, 02:35 PM
  4. 2001 VIRAGE TXI- running lean
    By SMOKEWAGON in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 07-05-2007, 08:18 AM
  5. Nils old news on running lean
    By Kinchyle in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 03-24-2006, 01:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •