Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    2004 low time RXP 35 hours....lost a bunch of power..but not a blown SC oil abit high

    Just wondering if anyone might know what to check on this....bought an 04 RXP this summer...with 12 hours
    On it...brand new sled.It now has 35 hours on it.I did an oil/filter change at 32 hours,ran it for 3 more hours and it ran like a top.The next time i dropped it in, i only had about 2/3 power and a top speed of about 58 or so,and could only get about 6800 rpm. I immediatly assumed i blew the super and came in.when i got home i pulled the intake hose to see if i could spinthe charger and it was soild as a rock,no spin or play at all. So i started looking around and noticed the oil was abit high,not by much,maybe an 1/8 high on the dipstick,i checked the manual and the first cause for loss of power in the troubleshooting section is "engine oil to high" does anyone know the deal with this??..and can i just drain some of the oil and it will be ok??or is there something else that happens when the oil is abit high??...i have not put the sled back in the water sence...(got enough of a scare thinking i blew the s/c!!)...I also live in Ketchikan Alaska and the nearest sedoo shop is a 1000 miles away. I have a rebuild kit i bought online,but cant find anyone locally to do the job..can someone on here get me the address n details of how,where,how much,an address,etc..to send my s/c to Jerry for a rebuild??...does he take phone calls?? Have a #??...it would be alot easier to just call....thanks!!


  2. #2

  3. #3
    boost junkie skidoochris's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Davison, Mi
    Posts
    4,494
    +1
    476
    could be many things like bad fuel
    or the knock sensor
    welcome aboard

  4. #4
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Welcome aboard the Hulk!!

    I wouldn't crank or ride the ski again till the s/c has been completely rebuilt. New clutch washers and bearings..

    Send it to jerry it will get done right!!!

  5. +1 by:


  6. #5
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    My first thought is the piggy back plug harness and reflash to the ecu that was an added recall part on the 04s but not sure why it would have ran good at first then now down on rpm.
    The reason I question the piggy back plug is with low hours I would guess it was not ever added.

  7. #6
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Here is what Jerry replied long time ago.

    The knock sensor update was only done on 2004 RXP's

    There were two parts to this update
    1) reflash to the ECU
    2) installation of a piggy back wire harness between the stock engine harness and knock sensor connector

    Both had to be done otherwise the ski would only turn 7400-7600 RPM's
    Many times a dealer would connect BUDS to the ski and without him knowing the update was done to the ECU and the tech would not install the piggy back harness.

    The update was done to make the knock sensor more sensitive to detonation if lower octane fuel was used.

  8. #7
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    Welcome to Greenhulk.

  9. #8
    Thanks for the "heads up" n "welcomes" folks....this is my first sled...im TOTALLY HOOKED...not to many people are "seadoo'in" around here...not to mention...there isnt an "authorized shop" for a 1000 miles (for real)...but im riding this thing ALL winter!!(if i can keep it running lol)buying a dry suit ,so if i hit the water,i dont die...planning on running a wolf trap line this winter..on the "doo"...BIG COLD ALASKAN waters....your help is appreciated!

  10. #9
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    When was the last time you changed the spark plugs????Check your pump for blockage and prop for nose cone to be intaked..Also as the rest have mentioned you need to have that Scer pulled and checked for ceramic clutches.....I would be considering a full rebuild being it has that many years on it..

  11. #10
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    I've seen ceramic clutch washers break on a ski that had 10 hrs. No joke if they break it can ruin the motor quick. Since its obviously been sitting the washers are probably brittle and ready to break.

    Pull it and send it to jerry ASAP..

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 10-08-2013, 12:36 AM
  2. 09 rxp-x low rpm only 5300 rpms on water loss of power
    By davidevo in forum 4-Tec Performance
    Replies: 60
    Last Post: 09-28-2013, 07:45 PM
  3. 2012 RXP X rpm jumping and loss of power
    By Ljpviper in forum 4-Tec Performance
    Replies: 18
    Last Post: 06-03-2013, 08:44 AM
  4. 2004 RXP 75 hours, $$4000 !
    By flyboy in forum Sea Doo 4Tec Skis
    Replies: 1
    Last Post: 09-06-2008, 07:47 AM
  5. 2004 Yellow/Black Rxp, Trailer, Low Hours
    By Bob D. in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 4
    Last Post: 05-30-2008, 05:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •