Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Bergen county, NJ
    Posts
    45

    Ultra 250x no power (only 8 mph)

    I just replaced the supercharger and spark plugs. out of the water it sounds great. In the water, it will only go to 8 mph then bogs down to about 3 mph. the exhaust manifold gets pretty warm/hot after running. while pulling it from the water it looked like I was leaving a trail of oil/fuel. I did totally forget while getting fuel and put 87 like I do in my vehicles, will be putting an octane boost. I am going to pull the IC and clean it but wanted to get some input from you guys first.


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    LA/oc
    Posts
    3,911
    +1
    129
    Check sc belt and or sc

  3. #3
    devils ride 250's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    lehigh valley pa
    Posts
    775
    +1
    124
    Ya sounds like a belt broke. Pulling the inter cooler is a good idea but not the answer. When u were on the trailer and had it running did u have water to it and giving it gas? Also with the 87 depending if u put a full tank or half a tank just take it easy and throw 93 in as soon as u can to dilute in a little and don't ride real hard or WOT a lot u should be ok

  4. #4

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Bergen county, NJ
    Posts
    45
    I checked the belt, it's still there. I believe it is a little loose. I will tighten it a bit and let you guys know what happen.

  5. #5
    devils ride 250's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    lehigh valley pa
    Posts
    775
    +1
    124
    Ok but you should get it adjusted with the tool. There is certain spec and tolerance to be within. Unless it's that freaking loose that prolly isn't it Is it only rough off idol

  6. #6

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Bergen county, NJ
    Posts
    45
    It's not really loose but I imagine it could use some more tension. I will try and find someone in my area that has the tool. No matter what I did I can't get it to go more then 8 mph.

  7. #7
    Are you sure you have no codes or alarms going off? How did the intercooler look? Remember, you can tell if IC is fouled in a second without removal by pulling off rubber tube on top left and looking down intake into IC using a mirror and a flashlight. Look for mocha colored sludge inside.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. new 08 Ultra 250x no power
    By Greenslip in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 46
    Last Post: 09-04-2015, 08:43 PM
  2. 08 Ultra 250x - No Power at Dash, Fuse Blowing
    By TNFama in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 08-15-2015, 07:58 AM
  3. 2008 Ultra 250X No Power At All
    By Bonnell65 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 09-10-2013, 08:40 AM
  4. Ultra 250x Kaw. stalling after 45 mph
    By dp&kimsmall in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-10-2011, 11:36 PM
  5. ultra 250x no power???
    By jzjonathan in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 09-13-2010, 10:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •