Results 1 to 5 of 5

Thread: not charging

  1. #1
    eb87's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    South East Coast
    Posts
    566
    +1
    25

    not charging

    Ok, my RXT is not charging, I replaced the voltage regulator with a known working one and still nothing, I measured the Vac output at the connector and have 25Vac at idle and 40Vac at 3k rpm when the manual says should be around 25. Is the magneto known for going out and overcharging? (therefore frying the regulator) Wires are good, ohms at the mag connector (pin to pin) is 0 ohms and infinity pin to ground. Any help would be appreciated, many thanks in advance.


  2. #2
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Putting in a new stator is a pretty big job.

  3. #3
    Tiny's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Atl
    Posts
    3,561
    +1
    578
    Check the fuses for the charging system. The early model 4tecs were famous for blowing fuses and not charging. There should be 2 or 3 30 amp fuses near the battery or inline with the starter solenoid.

  4. #4
    yea check the fuses and check the regulator and also try to check the wires from the regulator to the motor and if noon of those work is your stator and everything will be fix same thing happen to me

  5. #5
    eb87's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    South East Coast
    Posts
    566
    +1
    25
    fuses are good, continuity between the stator and regulator is good.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 785 pro not charging
    By CumminsAholic in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 12
    Last Post: 08-09-2008, 11:22 PM
  2. 96 XP Engine Not Charging Battery
    By 1996SLTX in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 9
    Last Post: 03-07-2008, 07:46 AM
  3. battery not charging on 1999 gsx
    By scott o in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-22-2007, 01:50 PM
  4. Need help, No rpm's, not charging on mfd
    By gvnitup in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 05-22-2007, 12:13 AM
  5. 04 rxp not charging
    By jetskibill9999 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 04-26-2007, 07:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •