Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    New dash installed but not configured properly? Help needed

    Hey guys,

    I replaced my dash on my RXP-X, took it into an authorized service agent to marry it to the ECU. When I got it back it wasn't displaying all of the right things, like it wasn't configured properly.

    The slider for rpm was working but the numbers were not, they kept changing between 0 and 5000 when I would rev it.

    Fuel gauge was not working.

    The compass also was not working properly.

    My question is, does all of this need to be configured or did I get a bad dash? It was purchased new.

    I called the service center and he said it should all just work but I don't think he is confident in saying that as he only recently became a seadoo authorized service center.

    Also, it's very hard for me to go and see him as it's out of state so I will only go there if it is necessary.

    As always your advice is greatly appreciated.

    Stippa


  2. #2
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    Make sure they re connected the can connector

  3. #3
    Quote Originally Posted by stippa View Post
    Hey guys,

    I replaced my dash on my RXP-X, took it into an authorized service agent to marry it to the ECU. When I got it back it wasn't displaying all of the right things, like it wasn't configured properly.

    The slider for rpm was working but the numbers were not, they kept changing between 0 and 5000 when I would rev it.

    Fuel gauge was not working.

    The compass also was not working properly.

    My question is, does all of this need to be configured or did I get a bad dash? It was purchased new.

    I called the service center and he said it should all just work but I don't think he is confident in saying that as he only recently became a seadoo authorized service center.

    Also, it's very hard for me to go and see him as it's out of state so I will only go there if it is necessary.

    As always your advice is greatly appreciated.

    Stippa
    Dash firmware is incorrect, needs to be hooked to BUDS and correct firmware selected.


  4. #4
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    The new dash comes with blank firmware and needs to be flashed for the correct model.

  5. +1 by:


  6. #5
    that is correct i had the same issue if you need it flashed talk to candoopro they did mines no issues.

  7. +1 by:


  8. #6
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    I guess he did not have a authorized service center

  9. +1 by:


  10. #7
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    If your authorized service center didn't get your guages right I wouldn't trust them with anything else on your pwc...

    Imagine the mess they might make on a truly difficult repair...

  11. #8
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    6,528
    +1
    1,276
    in defense of the center, flashing consoles does require some insider info as far as what is what...and only BUDS can flash the firmware due to copyright issues the flash files are not made available, nor have they ever leaked out and distributed.

    The center should either refund you or do the job right. I'd chat up the service manager first to ask him how this work was checked..or did they just select "marry", not knowing what really needed to be done.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. new to kawasakis but not to watercraft. ultra 250x few issues.
    By JamieCraigGreenfield in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 05-27-2014, 07:47 PM
  2. 96 slt 780 new engine installed but problems starting
    By chazman05 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 08-05-2012, 09:02 PM
  3. New dash installed and testing
    By shhr in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 09-20-2011, 09:47 PM
  4. Genesis i 2002 - 1st Cyldinder Not Firing Properly - Help Needed
    By stoj19 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 18
    Last Post: 02-20-2010, 05:55 PM
  5. New to Yamaha but not Greenhulk w/ Gauge Question
    By jsc7002 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-12-2007, 11:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •