Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Belfast
    Posts
    16

    Honda r12x won't boost fully when cold

    My honda r12x will not run over 48 mph when first started then gradually after about ten mins starts to run properly hitting 63. Why would this happen? Boost solenoid problem or turbo? Anyone any ideas or had similar problems? Do they maybe have a built in device to stop them fully boosting when cold for protection? I can not ever remember the ski doing this before. Thanks for any help in advance.


  2. #2
    Moderator
    I build Horsepower
    NitroShark's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Greenville,SC
    Posts
    1,388
    +1
    13
    You will not get full boost until the oil is up to operating temperature. Perfectly normal.


    Shawn

  3. #3

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Belfast
    Posts
    16
    Thanks for the response. That's good to know.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2002 Genesis i won't start when cold or 'cool'
    By K447 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 12-10-2009, 03:12 PM
  2. 1996 SLX 780 bogs when cold
    By Zooky in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 08-19-2007, 01:19 PM
  3. 2003 Honda R12X Aquatrax
    By bwinter in forum Honda Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2007, 08:59 PM
  4. '02 Virage i - Runs Bad When Cold
    By sprint27c in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 10
    Last Post: 07-01-2007, 04:27 PM
  5. 2004 honda r12x
    By sic fish in forum Honda Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-18-2007, 08:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •