Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    boogtonic's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    127
    +1
    16

    Missing Breather Hose on FZS?

    Hi, I pulled off the engine cover on my FZS yesterday and noticed a hose missing from the left hand side of the valve cover, in some pics of the SHO on the internet its present, on others it isnt?
    Can anyone clarify whether this needs to be connected or if it's ok breathing into the bilge?

    It is the small black hose on the left in the first image that appears to run down near the oil cooler, in the second image (as per mine) its missing but a hose appears to run from the lower area to the front of the hull?

    Click image for larger version. 

Name:	2011-yamaha-fx-ho-waverun-10_600x0w.jpg 
Views:	661 
Size:	48.5 KB 
ID:	322435Click image for larger version. 

Name:	yamaha-fx-sho-23.jpg 
Views:	173 
Size:	157.6 KB 
ID:	322436


  2. #2
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536
    Quote Originally Posted by boogtonic View Post
    Hi, I pulled off the engine cover on my FZS yesterday and noticed a hose missing from the left hand side of the valve cover, in some pics of the SHO on the internet its present, on others it isnt?
    Can anyone clarify whether this needs to be connected or if it's ok breathing into the bilge?

    It is the small black hose on the left in the first image that appears to run down near the oil cooler, in the second image (as per mine) its missing but a hose appears to run from the lower area to the front of the hull?

    Click image for larger version. 

Name:	2011-yamaha-fx-ho-waverun-10_600x0w.jpg 
Views:	661 
Size:	48.5 KB 
ID:	322435Click image for larger version. 

Name:	yamaha-fx-sho-23.jpg 
Views:	173 
Size:	157.6 KB 
ID:	322436
    not missing late models do not have it.

  3. #3
    Carbonic's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Omaha, Nebraska
    Posts
    448
    +1
    32
    Quote Originally Posted by JIM'S PERFORMANCE View Post
    Quote Originally Posted by boogtonic View Post
    Hi, I pulled off the engine cover on my FZS yesterday and noticed a hose missing from the left hand side of the valve cover, in some pics of the SHO on the internet its present, on others it isnt?
    Can anyone clarify whether this needs to be connected or if it's ok breathing into the bilge?

    It is the small black hose on the left in the first image that appears to run down near the oil cooler, in the second image (as per mine) its missing but a hose appears to run from the lower area to the front of the hull?

    Click image for larger version. 

Name:	2011-yamaha-fx-ho-waverun-10_600x0w.jpg 
Views:	661 
Size:	48.5 KB 
ID:	322435Click image for larger version. 

Name:	yamaha-fx-sho-23.jpg 
Views:	173 
Size:	157.6 KB 
ID:	322436
    not missing late models do not have it.
    So that nipple is sitting open like that on the valve cover?

  4. #4
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536
    Quote Originally Posted by Carbonic View Post
    Quote Originally Posted by JIM'S PERFORMANCE View Post
    Quote Originally Posted by boogtonic View Post
    Hi, I pulled off the engine cover on my FZS yesterday and noticed a hose missing from the left hand side of the valve cover, in some pics of the SHO on the internet its present, on others it isnt?
    Can anyone clarify whether this needs to be connected or if it's ok breathing into the bilge?

    It is the small black hose on the left in the first image that appears to run down near the oil cooler, in the second image (as per mine) its missing but a hose appears to run from the lower area to the front of the hull?

    Click image for larger version. 

Name:	2011-yamaha-fx-ho-waverun-10_600x0w.jpg 
Views:	661 
Size:	48.5 KB 
ID:	322435Click image for larger version. 

Name:	yamaha-fx-sho-23.jpg 
Views:	173 
Size:	157.6 KB 
ID:	322436
    not missing late models do not have it.
    So that nipple is sitting open like that on the valve cover?
    no it's blocked off it doesn't go thru.

  5. #5
    boogtonic's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    127
    +1
    16
    Thanks for that, I was beginning to worry as I rinse the motor pretty throughly after every ride...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. What is this hose on the Challenger?
    By PilotSmith in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 02-07-2008, 08:25 AM
  2. Hose on coolant overflow tank...
    By GoatnRXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 02-04-2008, 11:23 AM
  3. Hoses on stock hood cracked.
    By 98Hawk in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 09-26-2007, 12:46 PM
  4. 4" intake & breather hose
    By ou812 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 30
    Last Post: 05-28-2007, 02:09 PM
  5. Missing Oil Pump on 06 models
    By bic1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 03-05-2006, 03:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •