Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    GGG's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Jersey Shore
    Posts
    2,830
    +1
    258

    Having trouble writing new keys

    Working on an 06 GTX and I dont have a key. I use SBT scanner tool which I believe is very similar to the CanDoo. I've written plenty of keys in the past so I know how to do it and the problem I'm having is only with this one machine. If I erase the current keys and program the new one, I write the info to the ECU. If I unplug the key and plug it right back it, I get 2 beeps ski starts. If I unplug the key for 30 sec and plug it back in I get 1 long beep ski doesnt start. I read the ECU and the new key is gone and the old keys are back. Same thing for resetting the service timer. Only settings that I can change and stay changed are trim, depth finder stuff like that because they are stored in the MPEM.
    I changed the MPEM and ECU and checked numerous connections with an ohm meter.
    Im stumped


  2. #2
    www.eastcoastpwc.net Scott's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NJ
    Posts
    7,992
    +1
    455
    Sounds like your tool isn't working.

  3. #3
    GGG's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Jersey Shore
    Posts
    2,830
    +1
    258
    it works on other skis. and as long as I leave the key plugged in the info stays. I can even unplug the key as many times as I want as long as its not more than 5 seconds or so. once I leave it unplugged for 20 to 30 seconds, the new key is deleted and the service timer go goes back to 44 hours like it was. Im about to change the harness. not sure how that could be the problem but its the only thing I didnt swap out.

    Maybe its because its 10 degrees outside thats got to be the problem lol

  4. #4
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Could be a bad key not holding the info.
    Try a different key.

  5. #5
    GGG's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Jersey Shore
    Posts
    2,830
    +1
    258
    I tried a few keys also
    just changed the harness and was able to get the info saved on the second ecu only so I'm going with definitely needs an ECU and a maybe on the harness

  6. #6
    wkuadam07's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    1,377
    +1
    162
    Quote Originally Posted by GGG View Post
    Working on an 06 GTX and I dont have a key. I use SBT scanner tool which I believe is very similar to the CanDoo. I've written plenty of keys in the past so I know how to do it and the problem I'm having is only with this one machine. If I erase the current keys and program the new one, I write the info to the ECU. If I unplug the key and plug it right back it, I get 2 beeps ski starts. If I unplug the key for 30 sec and plug it back in I get 1 long beep ski doesnt start. I read the ECU and the new key is gone and the old keys are back. Same thing for resetting the service timer. Only settings that I can change and stay changed are trim, depth finder stuff like that because they are stored in the MPEM.
    I changed the MPEM and ECU and checked numerous connections with an ohm meter.
    Im stumped
    I'm on the edge of buying on of those SBT scan tools... how do you like it?
    Sounds like this glitch is possibly related to that ski, how has it worked on other skis?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help trouble with new 2007 150 speedster 155hp
    By fugazi in forum Sea Doo Sport Boats
    Replies: 4
    Last Post: 09-18-2007, 07:59 AM
  2. slx 780 having trouble
    By LANCE in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 22
    Last Post: 08-27-2007, 10:05 PM
  3. gtx having trouble keeping up
    By gtxscrider in forum 4-Tec Performance
    Replies: 19
    Last Post: 05-06-2007, 09:36 PM
  4. having trouble pitching impeller.....it wont bend!
    By TorquePhoto in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 08-12-2006, 09:22 PM
  5. For those having trouble with the stock class ECU
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 04-17-2006, 12:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •