Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 25
  1. #1
    AmishFZS's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Dar Es Salaam, Tanzania
    Posts
    134
    +1
    1

    Yamaha fzs wont crank need help

    Hello everyone.

    My 2011 yamaha fzs wont crank. It has been parked for couple months now. Re charged the battery however still doesnt crank. All i can hear is clicking sound when i try to start the ski. All fuses are checked and all are fine. new plugs, charged battery, fuses checked are all fine.

    What else should i be looking at. Everything in the dash shows as its working. What should i be looking at, the starter motor?


  2. #2
    superair's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Smith Lake, Alabama
    Posts
    424
    +1
    20
    It still sounds like a battery issue. Pull the battery and have it checked at a automotive store.

  3. #3
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    I know when a doo clicks its a starter relay...
    Check the cables to and from the battery..
    Also try tapping on the starter as you try to crank it.. starter could be on its last legs..
    Last edited by wotxxxsd; 03-04-2014 at 05:37 PM.

  4. #4
    zone5's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    West of Blue Mountains, Australia
    Posts
    373
    +1
    36
    Does the charger actually give indications of battery state? It sounds like a battery cell failure from too deep a discharge, just enough voltage available to activate the relay.

  5. #5

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Central North Carolina
    Posts
    3,846
    +1
    527
    I supect a bad battery! Have you ever replaced the battery? My rule is to replace the battery after it has been used for two riding seasons ( two years) . Also buy a quality battery ( don't buy a cheep battery) Tommy Jordan

  6. #6
    YoYamma's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Central Florida
    Posts
    21,567
    +1
    4,784
    Make sure the battery cables are tight. Could be starter relay.
    Just replaced one of my OEM batteries with an AGM over the weekend.
    Got almost 4 years out of it, figured that's good enough and why chance getting stuck out on the river.

  7. #7
    RobZ71LM7's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Louisville, KY
    Posts
    354
    +1
    55
    Mine did the same when the battery went out. It even showed good and a full charge on my battery tender. When trying to crank all I would get was a click-any load and the voltage would plummet. Before you pull your hair out check the connections and if they're good just buy a new battery.

  8. #8
    YAMAHA POWAAAA !!!!! 1_Fast_SHO's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    3,143
    +1
    255
    Get something in between the exhaust manifold and block and hit the starter. Happens every once in a while. Wont hurt doing. My ski was clicking and i thought it was battery and some other stuff. I got a long wrench and hitted the starter, that sucker started right up. I bet you is that lol

  9. #9
    AmishFZS's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Dar Es Salaam, Tanzania
    Posts
    134
    +1
    1
    Guys thanks for your help and info. I tried with my charged battery and a friends battery who had just been out riding. Still no signs, engine wouldn't crank.

    I shall take a look at the stater motor and relay later this afternoon. Shall give update by the evening.

  10. #10
    fx160's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    gold coast australia
    Posts
    2,409
    +1
    193
    Are you sure it is unlocked
    Or worst case It may be seized
    Pull the plugs and have a look

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1996 Yamaha WaveRadier 1100 Triple, need help please
    By 2Sweet in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 07-13-2011, 12:14 PM
  2. 2000 Yamaha SUV Project: newbie needs help
    By jigeye in forum Yamaha Projects & Build Threads
    Replies: 9
    Last Post: 11-12-2010, 08:35 PM
  3. 2003 yamaha fx140 top speed..need help!
    By yamahaa in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 08-13-2010, 09:37 PM
  4. yamaha xlt 1200 (i need help)
    By bscg1 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 18
    Last Post: 06-03-2009, 08:32 PM
  5. 97 xp wont start need help
    By 2stroker in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 4
    Last Post: 06-08-2008, 10:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •