Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Southern California...Oceanside
    Posts
    71
    +1
    1

    300X Loss of rpms

    Quick question...has anyone ran into this...after riding for about 4-5 miles the rpms and speed reduce. Rpms to about 6000 and the speed to about 58 mph(speedo). If you shut the engine down and reset the orange key the rpms will peak at 7000 rpm. I ran 5 laps at the Mark Hahn like this, as long as the key is removed and reinstalled the RPMS will stay at 7000 and then gradually drop to about 6000. There are no codes and there were no warning buzzers during the time it was happening. I have a full exhaust system so there is no filter. RIVA scom possibility? The ski was no misfiring or bogging either.

    Thanks...


  2. #2
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    i would look at a boost leak or fp loss

  3. #3
    Moderator #985 lasportsmn's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Pierre Part, Louisiana
    Posts
    4,780
    +1
    358
    My guess would be a slight exhaust leak that just that short stop gives it some fresh air to get to 7000 but not enough to get to full rpm. As you run it starts bogging down.

  4. #4
    Banned User
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Discovery Bay, CA
    Posts
    3,048
    +1
    336
    I'm just thinkin out loud here, do or would any of the sensors (AIT, oil psi, water temp) pull timing before the ecu actually goes into limp mode?

  5. #5
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    my guess is a slow boost leak at wot, slowly leaking away to a point where its controlled by the boost at that point. either bypass valve, bov, or loose clamp.

  6. #6
    Banned User
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Discovery Bay, CA
    Posts
    3,048
    +1
    336
    It'll be interesting to find out! Hopefully OP keeps us updated

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of rpms
    By rxp05 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 07-07-2007, 01:18 AM
  2. Loss Of Rpm's
    By bling_bling_420 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 08-01-2006, 08:41 AM
  3. Loss of RPMS! Help
    By Chrisrokc in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 06-06-2006, 06:04 PM
  4. Skat Trak SS wear ring/double bearing pump mod loss of rpms
    By Enufpwr in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 06-29-2005, 08:11 PM
  5. Jerry - Loss of rpm - loss of speed
    By RXPDAVID in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-13-2005, 03:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •