Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    Help for my gp1300r Not Good throttle

    Hello, I come from Germany and my English isn't so good.


    The water oil is my question I have a gp1300r 2004 PV and have presenting problem on the water I give full throttle and he splutters and turns 4000-6000 rpm in the change and if I am on the hanger I then look this comes Oil and Gas from the exhaust but the candles are not black but brown what can be this hope you can help me.


  2. #2
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Welcome aboard the Hulk!!!
    How new are the spark plugs. Looks good doesn't always mean they are working correct.
    Are you using quality 2 stroke oil?
    What are your compression #s?
    When was the last time you rebuilt the carbs?

  3. #3
    Tiny's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Atl
    Posts
    3,561
    +1
    578
    Quote Originally Posted by wotxxxsd View Post
    Welcome aboard the Hulk!!!
    How new are the spark plugs. Looks good doesn't always mean they are working correct.
    Are you using quality 2 stroke oil?
    What are your compression #s?
    When was the last time you rebuilt the carbs?
    1300 is fuel injected..


    Could be a stuck/bad injector......

    Have you ever had the catalyst replaced???

  4. #4

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    panama city beach 'fl
    Posts
    1,846
    +1
    9
    first time starting motor this season?

  5. #5
    I this one has made the middle top-hat new at the engine with a sleeve and I have 3 new prox pistons and Riva Head and a Riva stingerpipe S2 stage 2 kit in this but I without EFI has agreed the oilpumpe and mixes with yamalub CAT complete Riva he has no-one more because of the Riva stinger S2 and I have the engine now 1 week ago started the first

  6. #6
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,799
    +1
    449
    Sorry but im not real clear what your problem is here?

  7. #7
    The engine to 4000 then shifts if I am the water on and accelerate full of then he goes he highly then sinks down to 6000 to 4000 like an electronic thrush again, however, if the engine is cold he doesn't do this in

  8. #8
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,799
    +1
    449
    first off, these run bad on the trailer, so disregard how it runs when out of the water

    if you have a Riva stinger pipe, then the catalytic converter isnt a problem

    are your power valves opening? ... they are what give you high rpm powerband

    also with the Riva heads you will need an aftermarket EFI controller. If you have one on there already the settings may be off

  9. #9
    TuningForkMarine's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Palm coast FL / Shakopee MN
    Posts
    1,301
    +1
    163
    also there is a factory recall on the throttle cable from 03-05. Yamaha takes care of parts and labor. the cable tends to stick.

  10. #10
    TuningForkMarine's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Palm coast FL / Shakopee MN
    Posts
    1,301
    +1
    163
    also by candles he means plugs... they are candles in russian too lol..

    Erzähle mir, worin bei dir das Problem? Ich werde mich dir bemühen, zu helfen, die Situation zu entscheiden.....

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. need help for my setting (SEADOO 720cc) !!!
    By BOUDHA in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 2
    Last Post: 05-03-2012, 12:15 AM
  2. need battery help for my 2008 rxpx
    By TtrahRXPX in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 04-15-2011, 11:54 PM
  3. Not Again! Could Use Some Help for my SLX.
    By 5001craig in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 02-02-2010, 07:00 PM
  4. i want New machine for my gp1300r..
    By JsH in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 05-09-2009, 03:32 PM
  5. help for my 99 SLH 700
    By jmschreier in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 3
    Last Post: 08-23-2008, 09:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •