Results 1 to 2 of 2

Thread: DESS problem

  1. #1

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Port St John FL
    Posts
    74

    DESS problem

    I have a Very clean 98 SP that will stay running when you pull the DESS off and then will start without the DESS lanyard. After a few minutes’ it won’t until you plug the DESS back in. Just wondering if anyone has seen this? Maybe it needs reprogrammed? Any advice would be appreciated.


  2. #2
    96XPSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Warner Robins, GA Home of the 2007 All-Star Little League World Champions!
    Posts
    4,361
    Bang on the hull close to the lanyard post with the heel of your hand when it stays running after pulling the lanyard. If it dies, the lanyard post is sticking. No need to reprogram the MPEM...just replace the post.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 300 RXPX DESS problem
    By MRGRIMM in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 03-13-2016, 07:26 PM
  2. possible dess problems need help
    By jcgaylor in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-05-2014, 05:00 AM
  3. 95 XP DESS Problem
    By sbell914 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 17
    Last Post: 08-26-2010, 07:41 PM
  4. 98 XPL DESS Problem
    By sbell914 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 6
    Last Post: 08-05-2010, 02:59 PM
  5. DESS PROBLEM. Help please!!!!!
    By marvin1907 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 9
    Last Post: 06-24-2009, 09:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •