Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Unhappy PLEASE Help!!!! Seadoo 3D will not start! Won't even turn over!

    2005 Seadoo 3D

    replaced starter relay/solenoid, VCM, and throttle solenoid (which is the only thing that is making noise....see pic below). I am completely stumped and frustrated.

    I plug in the DESS key, get the normal beeps, hit the start button and all I get is a click from the picture of the part attached and the cable moves. That is it. I am completely lost. Please help if anyone else has the same problem. Also .....to add.....I can take a screw driver and place it on the posts of the starter relay and the motor turns over. But hitting the start button I get nothing but a click from the part pictured and the cable moves as I said earlier

    PLEASE HELP!

    Thanks!!!!!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	150 
Size:	149.7 KB 
ID:	326227  


  2. #2
    Quote Originally Posted by cmone42 View Post
    2005 Seadoo 3D

    replaced starter relay/solenoid, VCM, and throttle solenoid (which is the only thing that is making noise....see pic below). I am completely stumped and frustrated.

    I plug in the DESS key, get the normal beeps, hit the start button and all I get is a click from the picture of the part attached and the cable moves. That is it. I am completely lost. Please help if anyone else has the same problem. Also .....to add.....I can take a screw driver and place it on the posts of the starter relay and the motor turns over. But hitting the start button I get nothing but a click from the part pictured and the cable moves as I said earlier

    PLEASE HELP!

    Thanks!!!!!
    are you getting any voltage coming into the solenoid (the yelow/red and black should have 12 volts when you hit start button..
    also double check your grounds

  3. #3
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,598
    +1
    1,276
    Investigate the actual starter solenoid.

    Check the solenoid connector small pins for corrosion. Use a multimeter to test for coil continuity between the small pins on the solenoid.

  4. +1 by:


  5. #4
    wkuadam07's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    1,377
    +1
    162
    My bet is the start button is the source of the problem, i have seen a lot of these go bad.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1996 Seadoo GTX will not start
    By 96 Seadoo in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-16-2016, 02:34 PM
  2. *HELP NEEDED* MSX150 will not start
    By Ollie-UK in forum MSX/Matrix
    Replies: 3
    Last Post: 07-03-2016, 01:55 AM
  3. 96 ZXi will not crank? Won't even click. Where to start?
    By BudL1te in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 07-08-2012, 02:55 PM
  4. Help! Polaris Waverunner will not start more than once a day....
    By polariscon in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 07-26-2010, 09:34 PM
  5. Help, my 900ZXI will not start or do anything
    By jarcynvicnchris93 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 04-22-2008, 07:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •