Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    May 2012
    Location
    Upstate NY
    Posts
    111
    +1
    2

    Fuel pump issues

    Hello all,

    Took my 2009 Wake 155 out of storage today and went to start it. Cranks and cranks but won't go.

    I'm getting P0231 - Fuel pump shorted to ground or open circuit. Anything I could try before taking it to the shop?

    Thanks!

    EDIT: worked fine when I put it away in the fall.



  2. #2
    JT jpt7779's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pittsburg, Texas Lake Bob Sandlin
    Posts
    3,851
    +1
    742
    Assuming you have already checked connections and fuzes…...

    Here is your quickest and cheapest solution: http://www.summitracing.com/parts/VPN-GSS342/

    A stealer-ship will charge you for the entire FP housing which is $350 + labor

    http://partsfinder.onlinemicrofiche....=0-FUEL-SYSTEM
    Last edited by jpt7779; 04-28-2014 at 07:27 AM.

  3. #3

    Join Date
    May 2012
    Location
    Upstate NY
    Posts
    111
    +1
    2
    Figured out the issue. Somehow the "fuel pump relief" option in CanDoo Pro had gotten stuck on in the ECU. Figured that out after I pulled the pump and tested it in another ski. What a pain.

  4. #4
    SCHNORR12's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Lake George, NY
    Posts
    834
    +1
    92
    Quote Originally Posted by jk111 View Post
    Figured out the issue. Somehow the "fuel pump relief" option in CanDoo Pro had gotten stuck on in the ECU. Figured that out after I pulled the pump and tested it in another ski. What a pain.
    Good to hear that you solved it for free at least.

  5. #5
    JT jpt7779's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pittsburg, Texas Lake Bob Sandlin
    Posts
    3,851
    +1
    742
    Good for you for having the Candoo Pro and figuring it out by yourself, well done!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. gp1200 fuel pump issues and solutions... long.
    By the_natrix in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 38
    Last Post: 11-11-2017, 11:37 PM
  2. Fuel pump issue need input
    By ujustlost in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 106
    Last Post: 07-20-2015, 12:38 PM
  3. Walbro fuel pump issue!!!
    By FreakRXP1200 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-25-2010, 10:37 AM
  4. gp1200 fuel pump issues and solutions... long.
    By the_natrix in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 27
    Last Post: 06-20-2009, 12:58 AM
  5. kawasaki 900 zxi fuel pump issue?
    By philsmtech in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 07-13-2008, 08:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •