Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    YellowGTO's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Philly
    Posts
    174
    +1
    8

    Ultra 300 Fogging port question

    Hey guys, whenever I fog the motor a lot of oil comes back up through the fogging port. Its done this since day one, but I always forget to ask about it.


  2. #2
    "just sayin".. jetdave56's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    JERSEY SHORE
    Posts
    4,494
    +1
    617
    Soon as the 8-10 secs are up fogging,quickly pull out the red pipe and put that black cap back on..
    A little might work its way back but most will atomize(mist) thru to the SC..

  3. #3
    nvgtrsprt's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Edmonds, WA
    Posts
    124
    +1
    27
    Shove the little spray straw farther into the port.

  4. #4
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    As he says ^ and rev it

  5. #5
    I do my fogging while the Ski is being flushed out at idle. Don't over fog! JB

  6. #6
    YellowGTO's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Philly
    Posts
    174
    +1
    8
    Hmm, I think my little red pipe might be a little to fat, I broke it trying to get it down. Bigger issue is this means i've been fogging my motor wrong for 40 hours

  7. #7
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    Push it in furher

  8. #8
    YellowGTO's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Philly
    Posts
    174
    +1
    8
    It seems mine had a manufacturer defect. I used an allenkey and I could feel a little lip of metal, if anyone else ever searches the forum and runs into this I just use a slightly larger allenkey (hexkey) and bend out the top a little, all is well now

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Yamaha Fogging Port question
    By Rob1124 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 09-29-2016, 08:13 PM
  2. Fogging the Ultra 300
    By ossdon in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 0
    Last Post: 08-04-2014, 05:44 AM
  3. kawi ULTRA 300 Gear head question, input desired.
    By gpr717 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 09-01-2011, 03:39 PM
  4. Porting question
    By SpeedJunky in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 11-26-2006, 07:01 AM
  5. Boost guage install port Question
    By SpeedStang95 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 06-04-2006, 01:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •