Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Vibration at wot

    Hi guys. I have a 2010 rxpx just had a full rebuild
    I have the following mods

    Les cooke b kit supercharer
    8650 reflash
    Les cooke retainers
    4" air intake

    The new engine has approx 3 hrs on it
    I have noticed a vibration at wot max rpm. Its not an overly violent vibration but it was not there before the rebuild.

    Is this normal


  2. #2
    Matatan tocullo's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    VISTA AL RIO FL
    Posts
    1,725
    +1
    69
    Broken motor mount or alignment, start there!!

  3. +1 by:


  4. #3
    Derek45's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    MO. Mark Twain, LOTO
    Posts
    461
    +1
    26
    I 2nd alignment

  5. +1 by:


  6. #4
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Alignment
    Don't ride it till you fix it..
    If it vibrates too much it can get expensive to fix real quick.

    I had a vibration and it was something sucked into the pump ...

  7. +1 by:


  8. #5

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    South Florida
    Posts
    1,599
    +1
    123
    Quote Originally Posted by Marcpxrs View Post
    Hi guys. I have a 2010 rxpx just had a full rebuild
    I have the following mods

    Les cooke b kit supercharer
    8650 reflash
    Les cooke retainers
    4" air intake

    The new engine has approx 3 hrs on it
    I have noticed a vibration at wot max rpm. Its not an overly violent vibration but it was not there before the rebuild.

    Is this normal
    Did you install a lightened flywheel?

  9. #6
    Quote Originally Posted by Glade Rider View Post
    Quote Originally Posted by Marcpxrs View Post
    Hi guys. I have a 2010 rxpx just had a full rebuild
    I have the following mods

    Les cooke b kit supercharer
    8650 reflash
    Les cooke retainers
    4" air intake

    The new engine has approx 3 hrs on it
    I have noticed a vibration at wot max rpm. Its not an overly violent vibration but it was not there before the rebuild.

    Is this normal
    Did you install a lightened flywheel?
    No not that I am aware of.
    It was rebuilt due to broken fly wheel bolts

  10. #7
    So the vibration wouldnt be because its a new engine and needs to wear in?

  11. #8
    Derek45's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    MO. Mark Twain, LOTO
    Posts
    461
    +1
    26
    Quote Originally Posted by Marcpxrs View Post
    So the vibration wouldnt be because its a new engine and needs to wear in?
    no

  12. #9

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,833
    +1
    119
    Quote Originally Posted by Marcpxrs View Post
    Quote Originally Posted by Glade Rider View Post
    Quote Originally Posted by Marcpxrs View Post
    Hi guys. I have a 2010 rxpx just had a full rebuild
    I have the following mods

    Les cooke b kit supercharer
    8650 reflash
    Les cooke retainers
    4" air intake

    The new engine has approx 3 hrs on it
    I have noticed a vibration at wot max rpm. Its not an overly violent vibration but it was not there before the rebuild.

    Is this normal
    Did you install a lightened flywheel?
    No not that I am aware of.
    It was rebuilt due to broken fly wheel bolts
    did you verify that the flywheel was running true after installing it on the crankshaft? Simple to do while engine is out with a dial indicator near the teeth and spin the motor over. 1 high spot will really cause some problems at 8000+ rpm.

  13. +1 by:


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Intermittent vibration at WOT?
    By RXPteamtimebomb in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 02-11-2015, 08:07 AM
  2. F12 vibration at 1/2 to WOT throttle
    By ktyamaha36 in forum Honda How To & FAQs
    Replies: 8
    Last Post: 04-17-2012, 04:09 PM
  3. vibration at WOT and off throttle
    By hero in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 11-15-2011, 06:56 AM
  4. iDoes riding in the chop at WOT trigger High Temp?
    By Hecyan in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-02-2006, 07:03 PM
  5. Remanufactured motor ran at WOT without Break in.
    By ccassone in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 03-19-2006, 08:35 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •